NavMenu

Trgovinska razmena Srbije i Mađarske 1,8 mlrd EUR u 2015.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 17.03.2016. 19:06
Komentari
Podeli
Vrednost bilateralne trgovine između Mađarske i Srbije iznosila je prošle godine 1,8 mlrd EUR, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na Mađarsko-srpskom poslovnom forumu u Budimpešti.

Istovremeno, ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije Snežana Bošković Bogosavljević je ukazala na uspešnu saradnju između dve države u oblasti poslovanja i istraživanja, prenosi mađarska agencija MTI.

Sijarto je naveo da su mađarske investicije u Srbiji dostigle 250 mil EUR, pominjući u tom kontekstu i nedavna ulaganja mađarske kompanije "Tisa Automotive", i proizvođača i distributera građevinskog materijala "Masterplasta".

- Mađarska i Srbija mogu dodatno da osnaže ekonomske veze partnerstvima na području malih i srednjih preduzeća, infrastrukturnim i energetskim investicijama, i saradnjom u oblasti poljoprivrede, upravljanja vodama, zdravstvene zaštite i farmaceutske industrije - istakao je on.


Podsetio je, takođe, da je mađarska Eksim banka otvorila kreditnu liniju od 61,5 mil EUR za pružanje podrške razvoju izvoznog kapaciteta među mađarskim i srpskim poslovnim partnerima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.