Izvor: eKapija | Ponedeljak, 19.11.2007.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Najlepše želje za predstojeće praznike" - humanitarna akcija "Soko Štarka" i "Naše Srbije"

(Foto: b)

U zajedničkoj akciji "Pošaljite čestitku prijateljstva", nevladina organizacija "Naša Srbija" i kompanija "Soko Štark" pokrenule su konkurs likovnih radova za ediciju novogodišnjih čestitki pod sloganom: Najlepše želje za predstojeće praznike.

Cilj akcije je da se prodajom čestitki čiji su motivi dečiji crteži, sakupe sredstva za sprovođenje programa materijalne i psiho-socijalne podrške deci.

Na konkursu su učestvovale osnovne škole iz različitih krajeva Srbije, kojima je kompanija "Soko Štark" obezbedila blokove za crtanje.

Do 15. oktobra i završetka konkursa pristiglo je više od 3.000 radova.

Na promociji akcije 15. novembra, u Ateljeu 212, u prisustvu predstavnika škola, "Soko Štark" je nagradio 11 najuspešnijih malih autora slatkim poklon paketima čokolade "Najlepše želje".

Posebnu nagradu u vidu neophodnog školskog nameštaja, kompanija je dodelila Osnovnoj školi "Mitropolit Mihailo" u Trubarevcu, Sokobanja, čiji je učenik prvog razreda David Marković nagrađen za rad izabran kao motiv korporativne čestitke "Soko Štarka".

Tom prilikom, od likovnih radova koji su ušli u uži izbor, u galeriji Ateljea je postavljena izložba za goste i posetioce.

U okviru ovogodišnje akcije štampano je 50.000 čestitki koje će se naći u prodaji u svim većim poštama širom Srbije, na kioscima "Futura plus", kao i u knjižarama "Plato".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.