NavMenu

Plate za zaposlene u preduzećima u stečaju iz Fonda solidarnosti - već izdvojeno 14,5 miliona dinara

Izvor: Danas Ponedeljak, 19.11.2007. 08:53
Komentari
Podeli

Na sednici Upravnog odbora Fonda solidarnosti, prošlog petka razmatrano je 417 zahteva za ostvarivanje prava zaposlenih u preduzećima koja su u stečaju, a od toga 232 predmeta rešena su pozitivno, dok su negativna rešenja doneta u 185 slučajeva.

Zapravo, 232 zaposlena moći će da ostvare svoja prava na isplatu zaostalih zarada u poslednjih devet meseci pre početka stečajnog postupka, a 185 radnika nije ispunilo zakonske uslove za ostvarivanje tog prava.


Za isplatu pozitivnih rešenja odobreno je ukupno 14,5 miliona dinara, a svako od zaposlenih primiće novac u odnosu na broj ostvarenih radnih sati. Rešenja su odobrena za 22 zaposlena u Zemljoradničkoj zadruzi "Timok" u Svrljigu, zatim za pet bivših radnika fabrike dečje obuće "Vesna" u Beloj Palanci, tri zaposlena iz "Prizbesta" u Stragarima, dva iz "Invest turista" u Beogradu, dva iz "Teleoptika" u Zemunu, 34 iz "Livnice" u Vršcu, 147 iz "Poreča" u Donjem Milanovcu, 86 iz "Frotex" u Užicu, 90 iz "Peka" u Majdanpeku, 25 iz Šopića u Lazarevcu i jedno rešenje za radnika firme "Graditelj standard" iz Beograda.

Fond solidarnosti najavljuje da će zaposlenima koji su ostvarili pravo na nadoknadu, uskoro biti uručena rešenja na osnovu kojih će moći da podignu novac.
Pravo na isplatu potraživanja kod Fonda, imaju zaposleni kod poslodavca u stečaju koji su bili u radnom odnosu na dan pokretanja tog postupka i osobe koje su bile zaposlene u poslednjih devet meseci.

Fondu solidarnosti se obraća pojedinac i podnosi zahtev na propisanom obrascu na adresu Nemanjina 22 - 26, Poštanski fah 43, 11 124 Beograd. Informacije se mogu dobiti i na telefon 011/21-21-970 i 011/21-21-971.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.