Izvor: eKapija | Sreda, 16.03.2016.| 15:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Zelenilo Beograd" uradilo još jedan urbani džep na Vračaru

Ilustracija (Foto: scenery2/shutterstock.com)
Grad Beograd se opredelio da radi što više urbanih džepova koji podižu kvalitet života ljudi u njihovom neposrednom okruženju, rekao je danas gradski menadžer Goran Vesić. On je zajedno sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem i direktorom JKP "Zelenilo – Beograd" Slobodanom Stanojevićem otvorio još jedan urbani džep na Vračaru, koji se nalazi između ulica Žičke, Vojislava Ilića i Grčića Milenka.

– Posao je uradilo "Zelenilo" koje je u potpunosti ovladalo tehnikom da radi ovakve moderne stvari. Iz gradskog budžeta uloženo je četiri i po miliona dinara. Opština Vračar iz svog budžeta izdvojila je 25 miliona dinara za marketing, što pokazuje da je rukovodstvu opštine više stalo do toga da sebe reklamira nego da uradi pet ovakvih urbanih džepova, koliko je mogla tim sredstvima – istakao je Vesić, prenosi "Beoinfo".

Gradski menadžer je najavio i da će se na teritoriji Vračara raditi još dve lokacije, i to u Ulici Mome Kapora – dečje igralište i pesnički amfiteatar, a za nekoliko dana počinju i radovi na raskrsnici Novopazarske i Topolske.

– Grad će nastaviti da izlazi u susret građanima, koji su i inicirali sređivanje ovih zapuštenih prostora, jer iako to možda nekom izgleda malo, ljudima koji tu žive znači mnogo – naglasio je Vesić i dodao da predstoje radovi na još desetak lokacija u čitavom gradu, gde će takođe biti urađeni urbani džepovi.

Na površini od 780,40 m2 obnovljeni su čvrsti zastori, a nekada "divlji" parking i neugledna zelena površina dobili su savremen izgled.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.