NavMenu

Rekonstrukcija subotičkog Narodnog pozorišta teče po planu - Za šestu fazu planirano 120 miliona dinara

Izvor: RTV Utorak, 15.03.2016. 13:21
Komentari
Podeli
Subotica (Foto: Suzana Obradović)Subotica
Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta u Subotici teku po planu. U toku je peta faza koja bi trebalo da bude završena do kraja maja.

U Direkciji za izgradnju Grada Subotice objašnjavaju da imaju pripremljen projekat za šestu fazu za koju su dobili obećanje da će je verovatno sufinansirati Ministarstvo za kulturu i informisanje i Uprava za kapitalna ulaganja APV.

U najavi je da će biti obezbeđeno 120 miliona dinara i u toj fazi bi se završila kompletna fasada na zgradi pozorišta.

Radovi na subotičkom teatru se odvijaju po planu i trenutno se rade radovi na krovnoj konstrukciji. Počela je montaža čeličnih stubića koji će biti nosači čelične konstrukcije za mašinsku opremu. Prema korzou se sada zidaju i armiraju noseći stubovi fasade. Anketirani građani su zadovoljni sadašnjim izgledom pozorišta.

U Direkciji za izgradnju grada u Subotici očekuju da će tokom marta početi i radovi na oblaganju fasade, odnosno, radovi na podkonstrukciji i postavljanje oplate. Radovi u petoj fazi koštaju 187 miliona dinara, a izvođač je konzorcijum subotičkih preduzeća "SMB gradnja", "Cim gas" i "Rotel".

Nakon završetka pete i šeste faze počelo bi i uređenje unutrašnjeg dela objekta i osposobljavanje jedne pozorišne dvorane.

Subotičko pozorište je srušeno 2007. godine i od tada do danas traju radovi na rekonstrukciji teatra, sa prekidima, zbog nedostatka novca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.