NavMenu

April kao mesec Agilnog razvoja softvera u Srbiji - "Puzzle Software" organizuje kurseve i edukativne radionice

Izvor: eKapija Utorak, 15.03.2016. 12:42
Komentari
Podeli
Nakon izrazito uspešnog "Agile Month"-a prošle jeseni, na pragu je još jedan mesec edukacije i obuka posvećenih agilnom razvoju softvera, sa konferencijom kao završnim događajem.

Sertifikovanim i naprednim Scrum kursevima, koji čine "Agile Month-April 2016", prethode interaktivne radionice koje budućim polaznicima pružaju uvodne informacije o Scrum implementaciji i Agile tehnikama i praksama, koje će inače tematski biti pokrivene kroz treninge u aprilu.

Kompanija "Puzzle Software", koja je pokretač "Agile Serbia", uz široko iskustvo i saradnju sa Scrum trenerima već pet godina uspešno vrši Scrum edukaciju i sertifikaciju u Srbiji. Sertifikovano je više od 320 Scrum Master-a i Product Owner-a. Kursevi koji će se održati u prolećnom Agile Month-u, kao i do sada, podržani su od strane domaćih i stranih trenera i predavača, specijalizovanih u ovoj oblasti. Predstavljaju spoj teorijskog znanja, višegodišnje prakse i tehnika potrebnih za postizanje agilnog razvoja softvera.

Sertifikacioni kursevi pružaju edukaciju i obuku za dve glavne uloge u Scrum timu, Scrum Master i Product Owner. Ove godine, sertifikacioni kursevi, pored Beograda, održaće se i u Novom Sadu, takođe posvećeni developerima, ali i osobama koje su usmerene na biznis stranu projekta pri razvoju softvera: Business Analyst, Product i Project Manager, menadžeri timova, linijski menadžeri i slično.

Napredni Scrum kursevi posvećeni su onima koji već poseduju znanje o Scrum-u, upoznati su sa principima Scrum metodologije i/ili su prošli obuku za uloge Scrum Master i Product Owner. Ovo je prilika za sticanje šire slike o specifičnim oblastima i tehnikama. U cilju rešavanja i prevazilaženja poteškoća i izazova prilikom Scrum implementacije, napredni kursevi prenose praktična iskustva dosadašnjih korisnika i Agile Coach-a kada su u pitanju: definisanje zahteva korisnika i ispunjenje njihovih očekivanja po završetku projekta, planiranje i procena vezani za agilan pristup razvoju softvera, inženjerske prakse koje daju najbolje rezultate, zamke pri implementaciji Scrum-a i izazovi sa kojima se manje-više sve kompanije susreću, saveti kako postati bolji Scrum Master i slično. Napredni Scrum treninzi koji se organizuju u aprilu su: Agile Requirements and Users Stories, Agile Planning and Estimating, Agile Engineering Practices, Real Life Scrum Master i Unsuccessful Scrum and Repairing Guide.

Agile Month se ovog proleća završava prvom Agile konferencijom u Srbiji, koja predstavlja krunu edukativnih događaja u aprilu. Na temu Agile-a i Startup-a govoriće predavači kao što su Jurgen Appelo, Ran Nyman, Petri Heiramo, Branislav Vujović, Maaret Pyhäjärvi, Llewellyn Falco, koji svojim znanjem pružaju veliki doprinos celoj Agile i Startup zajednici Srbije.

Na interaktivnim radionicama i predavanjima učestvovaće i velike kompanije koje će takođe predstaviti svoje iskustvo u primeni Scrum metodologije.

Scrum Alliance, kao specijalni pokrovitelj "1st Agile Serbia Conference", podržala je održavanje ovog, za Agile zajednicu Srbije i regiona veoma važnog i velikog događaja.

Prijave za učešće na konferenciji su u toku, kao i poziv kompanijama za podršku i predstavljanje u Agile svetu. Više detalja možete pronaći OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.