NavMenu

Organska poljoprivreda šansa za Srbiju - u Beogradu počeo "CVP Agro expo"

Izvor: Tanjug Petak, 16.11.2007. 08:18
Komentari
Podeli

Značajan segment na putu pridruživanja Srbije EU predstavlja razvoj poljoprivrede, a šansa naše zemlje je u organskoj poljoprivredi, odnosno proizvodnji visokovredne i zdravstveno bezbedne hrane i njenom izvozu na strana tržišta, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Miladin Avramov.

- Organska poljoprivreda predstavlja izazov sadašnjeg vremena i neophodno je snažno podržati njen razvoj - rekao je Avramov prilikom otvaranja drugog Sajma i kongresa cvećara, voćara, vinogradara, povrtara i organake poljoprivrede "CVP Agro expo" u "Expo centru" u Novom Beogradu.

Govoreći o prednostima organske poljoprivredne proizvodnje Avramov je istakao da ona nudi rešenja za očuvanje prirodne ravnoteže, izbegavajući zagađenje prirodnih resursa.

On je naglasio da se takva proizvodnja bazira na humanom odnosu prema životinjama, ne zasniva se na upotrebi genetički modifikovanih organizama, predstavlja podršku ruralnim krajevima i donosi ekonomski prosperitet.

Na Sajmu će se predstaviti proizvođači cveća, voća, povrća, vinove loze, organski proizvedenih proizvoda, semenari, rasadničari, hladnjačari, proizvođači mineralnih đubriva, opreme za proizvodnju u zatvorenom prostoru, proizvođači poljoprivredne mehanizacije, opreme za pakovanje, trgovci, izvoznici, uvoznici opreme za navodnjavanje i sredstava za zaštitu bilja, udruženja.

Cilj manifestacije je da kroz izložbu i seriju stručnih predavanja ponudi novo i savremeno u proizvodnji cveća, voća, povrća, grožđa i organske poljoprivrede.

Sajam će biti otvoren do 17. novembra, radno vreme je od 9.00 do 18.00 sati, a ulaz je besplatan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.