Izvor: Ozonpress | Ponedeljak, 14.03.2016.| 15:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kinezi bi da grade industrijski park i u Gornjem Milanovcu - Na 32 hektara zone "Srčanik" planirane brojne fabrike

(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Kako se bliži kraj izgradnji autoputa, sve je više potencijalnih investitora koji se otvoreno interesuju za lokaciju i mogućnosti koje nudi buduća industrijska zona "Srčanik" u Klatičevu, koja se prostire na oko 32 ha površine.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković je ugostio prvu zvaničnu delegaciju investitora iz Kine, na čelu sa gospođom Xia Xianfang i gospodinom Gu Jingom, generalnim i izvršnim direktorom poslovnog konzorcijuma privrednika iz Šangaja, koji su iskazali interesovanje da investiraju u industrijsku zonu "Srčanik". Gosti iz Kine bili su u društvu predstavnika kompanije "BIG world".

Predstavnici Šangajske delegacije istakli su da imaju nameru da investiraju u izgradnju jednog modernog industrijskog parka. Početna površina planiranog parka bi bila oko 30 hektara, obuhvatila bi dvadeset do dvadesetpet proizvodnih pogona različitih veličina kao i centralni upravni, skladišni i distrubutivni prostor.

Planirano je da se po okončanju prve faze zona dalje širi. Pogoni koji su planirani u prvoj fazi su: fabrika Led sijalica, školske galanterije, elektro motocikala, toplotnih pumpi i solarne javne rasvete.

O svim narednim kontaktima i unapređenju saradnje, opština Gornji Milanovac obavestiće blagovremeno javnost, za sada izvesna je još jedna poseta investitora i to predstavnika kompanija koje su direktno pokazale interesovanje za Srčanik.

Inače, kineski investitori nedavno su posetili i Sombor gde su takođe najavili mogućnost gradnje industrijskog parka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.