Izvor: Tanjug | Nedelja, 13.03.2016.| 16:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Lidl" nije konkurencija, već šansa - Kompanija "Moji brendovi" podržava dolazak nemačkog trgovca u Srbiju

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova kompanije "Moji brendovi" Svetlana Glumac, poručila je da tu kompaniju ne brine dolazak nemačkog "Lidla" u Srbiju, jer to nije konkurencija već način da "Moji brendovi" još bolje pozicioniraju svoje proizvode.

Ona je u startu odbacila mogućnost da će, sa stanovišta konkurentnosti, dolazak "Lidla" u Srbiju biti izazov za "Moje brendove", kao što je Ljerka Puljić iz hrvatskog "Agrokora" rekla da je izazov za njihovu kompaniju.

- Puljić je to rekla iz perspektive njihovog ritejla, koji se tamo zove "Konzum", a kod nas je to IDEA. Verujem da se i kod nas u Srbiji neki plaše, jer je to prava konkurencija. Međutim, za "Moje brendove" nije nikakva konkurencija, već način da što bolje plasiramo naše proizvode i da se ritejl na srpskom tržištu bori da svojim dobavljačima pruži bolje uslove- objasnila je Glumac.

Ona je uverena da će ta kompanija dolaskom samo profitirati, a nikako izgubiti.

- Pričate sa predstavnikom kompanije koja u vlasništvu ima četiri vodeća brenda u Srbiji - "imlek", "bambi", "knjaz miloš" i "Mlekaru Subotica". Samim tim smo i lider u regionu i mi se ne plašimo konkurencije. Gledamo na konkurentnost kao na nešto vrlo podsticajno- rekla je Glumac.

Prema njenim rečima, "Moji brendovi" ulažu u dobar menadžment, inovacije i nove tehnologije, što ih samo čini boljim.
Govoreći o investicijama te kompanije, ona je istakla dve velike investicije krajem prošle godine, od kada su "Moji brendovi" to i postali, odnosno otkad je "Danube Foods Group" prodata investicionom fondu "Mid Europa Partners".

- Imali smo veliku investiciju od 10 mil EUR u "Bambi", u novi proizvodni pogon "plazme" i to je jedina takva fabrika u jugoistočnoj Evropi. A kada je reč o mlekarskoj industriji, uložli smo u "Mlekaru Subotica" u proizvodnju sira. Naši tvrdi sirevi se dobro izvoze u Rusiju, pa smo ulozili u novu proizvodnu liniju za sir- rekla je Glumac.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.