NavMenu

ĐORĐEVIĆ: Sport lakši od biznisa

Izvor: Novosti Petak, 11.03.2016. 12:12
Komentari
Podeli
Aleksandar Saša Đorđević (Foto: Marko Metlas/kss.rs)Aleksandar Saša Đorđević
Ni meni, kao ni Srbiji ne ide najbolje u biznisu. Izgleda da dva plus dva u poslu i dva plus dva u sportu nisu isto. Ovo za "Novosti" kaže Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, koji je bio najveća zvezda "Kopaonik biznis foruma", gde je kao ambasador "UNIQA osiguranja" održao motivacioni govor.

- Uspesi našeg sporta imaju veze sa našom večitom borbom za slobodu - počinje Sale nacionale.

- Vekovima smo se borili, branili i nikada napadali. U toj borbi stvorio se duh zajedništva koji se najbolje vidi na terenu. Uvek idemo na pobedu.

Pošto kaže da na "srpski Davos" nije došao zbog košarke, o kvalifikacijama za Rio nije hteo da govori. Zato ga pitamo kako šampionski duh našeg sporta ne možemo da prenesemo na poslovanje.

- Očigledno da je matematika na papiru nešto drugo, da znam odgovor i meni bi u privatnom biznisu bilo bolje.

Iako se na Kopaonik popela skoro sva srpska poslovna elita, Sale je bio prva zvezda. Zaslužio je gromoglasan aplauz posle govora koji je održao. Šarmantno je pričao o tome kako ga je frustriralo to što je bio u senci Dražena Petrovića.

- Tek sad kao trener razumem da Dražen i ja nismo mogli da budemo dobri za tim. I on i ja smo davali mnogo koševa, ali smo bili tanki u odbrani. Timu takva dva igrača nisu bila potrebna. Pošto je Dražen bio jedan od najboljih na svetu, Jugoslaviji su bili potrebni igrači koji će ga pokriti u odbrani. Zato su šansu pre mene dobijali Zoran Radović i Zoran Sretenović. Na kraju je priznao da ga sada kao trenera pomalo nerviraju igrači kao što je bio on.

- Nekada mi nije bilo jasno zašto me legendarni španski trener Aito vadi iz igre kad nemilice punim koš. Objasnio mi je da manje znači više i da je na prvom mestu tim, a za tim i za šampionski tim svi treba da daju svoj doprinos. Sada ga potpuno razumem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.