NavMenu

Delegacija Srpske Asocijacije Menadžera u poseti kolegama u Hrvatskoj, dogovor - velika regionalna konferencija menadžera u Portorožu, 06-07.03.2008.

Izvor: eKapija Sreda, 14.11.2007. 14:53
Komentari
Podeli

Stephen YoungStephen Young

Ana Bovan (u sredini), Danijel Pantić (gornji levi ugao) i Zdravko Lončar (gornji desni ugao) - sa kolegama iz Slovenije i Hrvatske

Na poziv CROMA-e (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika) delegacija Srpske asocijacije menadžera, u sastavu: Ana B. Bovan, Zdravko Lončar i Danijel Pantić, posetila je Zagreb 9. novembra 2007.

Delegacija SAM-a prisustvovala je predavanju koje je eminentni američki profesor Stephen Young održao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na temu: „Stremljenje prema velikom: uloga vrednosti u globalnom ekonomskom razvoju“. („Reaching for Greatness: the role of values in global economic development“)

Stephen YoungStephen Young

Profesor Young je izvršni direktor Caux Round Table, organizacije koja se bavi istraživanjem i uspostavljanjem moralnih standarda društveno odgovornog poslovanje korporacija (CSR). U svom globalnom delovanju Caux Raound Table povezuje neke od vodećih poslovnih ljudi sveta koji prihvataju principe moralnog kapitalizma, na bazi istraživanja dominantnih sistema vrednosti u pojedinim kulturama, što podrazumeva i preporuke u pogledu mogućnosti unapređenja stanja u pojedinim zemljama.

Nakon inspirativnog predavanja, srpska delegacija je sa hrvatskim i slovenačkim kolegama dogovorila detalje velike regionalne konferencije koja će se održati 6. i 7. marta 2008. godine u Portorožu, sa fokusom na probleme dobrog korporativnog upravljanja, prekogranične ekonomske saradnje, uključujući mobilnost menadžera u regionu jugoistočne Evrope. Činjenica da se konferencija odvija u vreme predsedavanja Slovenije Evropskom unijom omogućiće prisustvo međunarodnh i regionalnih autoriteta u oblasti evropskih integracija na konferenciji, što daje priliku srpskim menadžerima da u direktnom kontaktu sa kolegama dobiju odgovore na sva bitna pitanja koja pogađaju poslovanje, a prositiču iz procesa pridruživanja i sledstveno, pristupanja EU. Drugog dana konferencije planiran je i match making događaj koji će omogućiti učesnicima da upoznaju nove partnere sa prostora bivše Jugoslavije.

Jedan od uspešnih ishoda posete Zagrebu je i poziv za posetu profesora Young-a Beogradu, radi prezentacije dostignuća Caux Round Table i razmatranja mogućnosti za uspostavljanje CRT kluba, Srbija.

Dodatne informacije: http://www.cauxroundtable.org/about.html

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.