NavMenu

Mali proizvođači iz Srbije osvajaju Evropu - Zapažen nastup udruženja "Fairbeez" na sajmu u Nemačkoj

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.03.2016. 15:10
Komentari
Podeli
Zahvaljujući drugom izdanju konkursa "Ideja za bolje sutra", koji su organizovale UniCredit fondacija, Fondacija Ana i Vlade Divac i UniCredit banka, uz podršku "Smart kolektiva" i Turističke organizacije Srbije, preduzeće "Daj daj", koje se bavi proizvodnjom pelena od bambusovog vlakna, je uspelo da unapredi svoje poslovanje i načini prve korake kada je u pitanju plasman ovog proizvoda na inostranom tržištu.

Naime, kao jedan od glavnih ciljeva ovog preduzeća koji je definisan tokom razvoja Biznis plana u okviru konkursa "Ideja za bolje sutra", navedeno je uspostavljanje novog biznis modela u okviru kojeg će se pod jednom robnom markom – "Fairbeez" - udružiti preduzeća koja vode žene i čiji proizvodi podržavaju ideju prirodnog roditeljstva. Udruženje će, pored preduzeća "Daj Daj pelene", činiti Gugadžina unikatna dečija odeća i "Archiplay" edukativne drvene igračke. Zahvaljujući ovakvom udruživanju, oni će uspeti da prevaziđu zajednički problem plasmana svojih proizvoda na domaćem tržištu, s obzirom na to da se njihovi ručno pravljeni proizvodi u mnogome razlikuju od trenutne ponude u Srbiji, kao i da zbog kvaliteta koji nude, cene nisu konkurentne.

Sa druge strane, u inostranstvu raste potražnja za ovakvim proizvodima, posebno u Nemačkoj gde se godišnje rodi više od 700.000 beba i gde je svest o prednostima kupovine ekoloških i društveno odgovornih proizvoda znatno viša. Stoga je preduzeće "Daj Daj" i iskoristilo deo bespovratnih sredstava dobijenih u okviru konkursa "Ideja za bolje sutra" za učestvovanje na najvećem međunarodnom sajmu igračaka i dečje opreme u Evropi, "Spielwarenmesse", održanom u januaru ove godine u Nirnbergu - navedeno je u saopštenju UniCredit bank.

- Veoma smo zadovoljni našim učešćem na sajmu koji je za nas ujedno predstavljalo veliko iskustvo iz kojeg smo mnogo naučili, naročito kada je u pitanju plasman proizvoda. Uvideli smo da po kvalitetu i idejama ne zaostajemo za evropskim proizvođačima i planiramo dalja učešća na manjim i većim sajmovima u Evropi u cilju pronalaska distributera i uspešnog plasmana naših proizvoda na evropsko tržište. Uvereni smo da će nam kontakti koje smo ostvarili u Nemačkoj otvoriti različite mogućnosti za izvoz i dalji razvoj - rekla je Sonja Dakić, predstavnica poslovnog udruženja "Fairbeez".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.