NavMenu

Papren zakup prestoničkih kvadrata - Godišnja renta za kiosk i do 25.000 EUR

Izvor: Novosti Sreda, 09.03.2016. 09:23
Komentari
Podeli
Sladoledžije, kokičari, čistači cipela i drugi sa radnim mestom na nekoj od centralnih gradskih ulica, moraće dobro da ulože u svoj biznis. Opština Stari grad objavila je početne cene po kojima će biti licitirane atraktivne lokacije, a zbog cifre od tri miliona dinara, koliko košta godišnji zakup mesta za aparat za kokice u Knez Mihailovoj ulici, mnogima će se zavrteti u glavi.

"Kokičari" će biti postavljeni na 13 lokacija, a da je ovaj posao i te kako unosan, govori i najviša početna cena od skoro 25.000 EUR za mesto u Knez Mihailovoj 20. Malo dalje, u istoj ulici, kiosk za kokice biće postavljen po ceni nižoj za milion dinara.

Najviše lokacija ove godine će, kao po običaju, imati vlasnici frižidera sladoleda. Ledene zanimacije prodavaće se na čak 33 lokacije. Najskuplja je ona u centralnom gradskom šetalištu - Knez Mihailovoj ulici. Početna cena je vrtoglavih 2.000.000 dinara, dok lokacije nešto dalje od centra (Dunavski kej, Maršala Birjuzova, Džordža Vašingtona), koštaju "svega" 20.000 dinara.

Za čistače cipela rezervisane su Makedonska i Dečanska ulica, pa će oni koji uredno izmiruju svoje obaveze, a zarađuju u kancelariji na otvorenom, za godišnji zakup izdvojiti najmanje 12 hiljadarki.


Jedno mesto i za kestendžiju

I pored mnogobrojnih "kestendžija" u gradu, u ponudi lokacija opštine Stari grad za prodavce kestena i kukuruza obezbeđeno je samo jedno mesto - Knez Mihailova i to po početnoj ceni godišnjeg zakupa od čak milion dinara!

Vaga za merenje 12.000 dinara

Zanimljivo je da je mesto izvojeno i za vage za merenje telesne težine, i to jedno, na početku Knez Mihailove ulice i njegov zakup košta 12.000 dinara. Za kiosk za hot-dog u Sremskoj ulici treba najmanje 1.500.000.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.