NavMenu

"M SAN" preselio proizvodnju televizora iz Kine u Hrvatsku

Izvor: eKapija Utorak, 08.03.2016. 09:32
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Hrvatska kompanija "M SAN" čitavu proizvodnju televizora preselila je iz Kine u Hrvatsku ulaganjem 4,48 miliona kuna (600.000 EUR) u novu proizvodnu liniju za LED televizore, u sklopu proizvodnog pogona koji se nalazi u Rugvici pored Zagreba.

U okviru velikog distributivnog centra i skladišta proširena je već postojeća linija za proizvodnju LED TV uređaja vlastite robne marke "Vivax" i započela je proizvodnja LED ekrana, prenosi "ictbusiness".

Kapacitet linije za proizvodnju TV uređaja i ekrana je 180.000 komada godišnje. Ovo je prva proizvodna linija takve vrste u Hrvatskoj, a glavno tržište "Vivax" LED televizora biće Hrvatska i zemlje Evropske unije. U proizvodnji se poštuju najviši standardi kvaliteta praćeni svim evropskim sertifikatima.

"Vivax" je robna marka "M SAN Grupe", nastala 2003. godine i do sada se probila na tržišta regiona, zapadne Evrope, Afrike i Južne Amerike. Dosadašnji ukupni prihodi "Vivaxa" iznose više od 251 mil EUR, a procenjuje se da je tržišni udeo "Vivax" LED televizora u Hrvatskoj u 2015. iznosio 15%.

"M SAN Grupa" planira i da ponudu proširi na sve segmente potrošačke elektronike, od malih kućnih aparata, klima uređaja, televizora i audio tehnike, sve do tableta i pametnih telefona.

- Strategija je stvaranje proizvoda koji su dostupni, pouzdani, privlačni, a cenovno prihvatljivi svima. U narednom periodu "M SAN Grupa" širiće prodajnu mrežu "Vivax" partnera kako bi bili prisutni u svakom mestu i u svakoj trgovini. Ulaganje u vlastitu robnu marku je težak proces, ali "M SAN Grupa" je značajna sredstva uložila u razvoj proizvoda i u povećanje kvaliteta. Proizvodimo u Hrvatskoj, proizvodimo kvalitetne proizvode, imamo hrvatski brend prepoznatljiv u regiji, a cilj je postići isto na ostalim tržištima EU. Mislim da smo uspeli da domaći brend približimo kupcima i veseli nas svaki uspeh - kaže Vladimir Brkljača iz "M SAN Grupe".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.