Izvor: eKapija | Utorak, 08.03.2016.| 09:16

Počela izgradnja kabineta Poljoprivredne škole u Rumi - Investicija vredna 22,5 miliona dinara

Ilustracija (Foto: wellphoto/shutterstock.com)
Zahvaljujući sredstvima dobijenim preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola "Stevan Petrović Brile" u Rumi izgradiće novi kabinet za veterinu i stočarstvo neophodan za izvođenje praktične nastave na školskoj ekonomiji.

Simboličnim polaganjem kamena temeljca, kome su u ponedeljak, 7. marta 2016. godine, prisustvovali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice – nacionalne manjine Vojin Jovančević, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i pokrajinski poslanik Nenad Borović, ozvaničen je početak izgradnje ovog značajnog objekta, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.

- Država koja želi da unapređuje svoju poljoprivredu mora da misli o poljoprivrednim školama. Izgradnja modernih kabineta za praktičnu nastavu biće svojevrsna vežbaonica na otvorenom i priprema mladih ljudi za sve ono što ih čeka na vojvođanskim njivama i štalama. Svaka investicija u obrazovanje je investicija u budućnost, a to za Pokrajinsku vladu nije trošak - istakao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković i naglasio da očekuje da će i u narednom periodu, u saradnji sa lokalnom samoupravom, uspeti da završe sve započete projekte.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić rekao je da je ulaganje u poljoprivredu i obrazovanje profila koje će se baviti poljoprivredom jedan od bitnih faktora koji doprinose da se ona podigne na viši nivo.

- Želim ovom prilikom da zahvalim Pokrajinskoj vladi na učešću, to je pravi primer kako bi trebalo da sarađuju lokalne vlasti sa pokrajinom. Rok izgradnje je 20. maj i to će brzo biti realizovano, a deca će moći da stiču praktična znanja u oblasti za koju se školuju - istakao je Mančić.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice Vojin Jovančević pohvalio je saradnju institucija koja će dovesti do realizacije projekta i dodao da Pokrajinska vlada preko konkursa sekretarijata za obrazovanje nastavlja da pruža podršku obrazovnim institucijama.

- Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice-nacionalne manjine raspisao je danas konkurs za sufinansiranje programa i projekata u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u AP Vojvodini za 2016. godinu. Konkurs je otvoren do 31. marta i to je dobra prilika da i rumska poljoprivredna škola obezbedi nova sredstva - naveo je Jovančević.

Izgradnjom novog objekta, u kome će biti smešten kabinet za veterinu, uzgajivalište i prasilište, mešaona stočne hrane i neophodne učionice, poljoprivredna škola u Rumi nastaviće da obrazuje mlade ljude za profesije preko potrebne u ruralnim i seoskim zajednicama gde je poljoprivreda glavni izvor zarade i prihoda.

Ukupna vrednost investicije je 22.453.074,54 dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila 12.856.581,57 dinara, a ostatak je obezbeđen iz sredstava opštine i sopstvenih sredstava škole.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.