Izvor: Novosti | Petak, 04.03.2016.| 09:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Folija ide u "Duboko"? - Nazire se rešenje za regionalnu deponiju u Čačku

Ilustracija (Foto: Huguette Roe/shutterstock.com)
Posle višegodišnje misterije oko sudbine specijalne folije (površine 45.000 kvadrata i vrednosti između 300.000 i 500.000 EUR) koju je grad Čačak nabavio još 1998. godine za deponiju, izgleda da se nazire rešenje. Skupština grada formiraće komisiju koja će ispitati u kakvom je stanju folija i koja je njena sadašnja vrednost, jer skoro 18 godina propada u krugu JKP "Vodovod".

Problem je aktuelizovao odbornik SNS prof. dr Drago Milošević još 2012. godine, smatrajući nedopustivim da na takav način budu "zarobljena" ne baš zanemarljiva sredstva poreskih obveznika i da specijalna folija može biti iskorišćena za Regionalnu deponiju "Duboko" na ime učešća grada u ovom regionalnom preduzeću.

- Konačno, na nedavnom zasedanju gradske skupštine, posle insistiranja odborničke grupe SNS da se donese poseban zaključak kojim bi se dao rok za utvrđivanje stvarne količine i vrednosti specijalne folije, direktor Regionalne deponije "Duboko" predložio je model za preuzimanje folije, čime se definitivno rešava dugogodišnji problem grada Čačka prema deponiji "Duboko" - kažu odbornici SNS Milošević i Bojan Drašković.

Za utehu je što grad trenutno ne plaća skladištenje folije, kao što je bio slučaj pre nekoliko godina, kada je jednoj privatnoj firmi Čačak plaćao oko 200.000 dinara za njeno čuvanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.