NavMenu

"Termovent" završio veliki projekat u Rusiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.03.2016. 15:52
Komentari
Podeli

Dušan Perović na svečanom otvaranju fabrike u društvu Vadima LokotinovaDušan Perović na svečanom otvaranju fabrike u društvu Vadima Lokotinova

Kompanija "Termovent" završila je veliki posao u Rusiji. Posle tri godine od potpisivanja ugovora, projekat "Katod" je uspešno realizovan. U pitanju je fabrika koja je danas svečano otvorena, a gde je srpska firma bila glavni izvođač radova u izgradnji čistih soba, kao i kompletnih mašinskih i BMS instalacija.

"Termovent" je u novembru 2013. godine sa ruskom kompanijom "Katod" iz Novosibirska, u prisustvu potpredsednika vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića, potpisala ugovor o saradnji vredan 3,3 mil EUR. Ugovor je predviđao da "Termovent" obavi kompletan inženjering HVAC i BMS sistema, po principu "ključ u ruke", proizvodnog prostora namenjenog sterilnoj proizvodnji optičkih vlakana.

Pored projektovanja, izvođenja, puštanja u rad i izrade validacione dokumentacije, "Termovent" je na objektu "Katod" isporučio i ugradio opremu iz svog proizvodnog programa: panele za čiste sobe, klima komore, distributivne elemente i komadne ormane.

- Uspešna realizacija projekta "Katod" je za kompaniju "Termovent" bila značajna. Pored stvaranja veoma bitne reference na ruskom tržištu, predstavlja još jednu potvrdu uspešnosti i velike stručne osposobljenosti kompanije "Termovent". Proizvodni pogon fabrike "Katod" pripada grupi vrlo zahtevnih tehnologija: mikro-elektronike i nano tehnologije. Kod ovih tehnologija kvalitet vazduha direkno utiče na kvalitet gotovog proizvoda - navela je kompanija "Termovent" u saopštenju.

Ukupna površina klimatizovanog prostora fabrike iznosi 2.860 m2, od čega je 1.900 m2 klasiranog prostora sa visokom klasom čistoće vazduha: ISO5, ISO6, ISO7. Čak četiri prostorije se nalaze u klasi vazduha ISO5 sa potpuno laminarnim strujanjem koje je ostvareno posebno dizajniranom distribucijom vazduha. Ukupna količina obrađenog vazduha "Termovent" klima komora je 203.100 m3/h. Regulacija parametra vazduha u vrlo zahtevnim granicama ±2 temperature i vlage, kao i same kaskade pritiska ostvaruje se obradom preko 2.000 signala pomoću deset "Termovent" elektroormara vođenih sa tri PLC-a.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su gubernator okruga Novisibirska Vladimir Gordeckij, gradonačelnik Novosibirska Lokot Anatolij Evgenjević, generalni direktor kompanije "Katod" Vladimir Lokotinov, zamenik generalnog direktora Vadim Lokotinov, generalni direktor kompanije "Termovent" Dušan Perović, kao i veliki broj ruskih poslanika.

Prilikom obraćanja na svečanom otvaranju, generalni kao i zamenik generalnog direktora kompanije "Katod" u više navrata su istakli profesinalnost, osposobljenost i veliko inženjersko znanje kompanije "Termvent". Zbog doslednog uvažavanje propisa i potreba klijenata, poštujući dogovorene cenovne vrednosti projekata i realizaciju prema terminskom planu, kompanije "Termovent" je proglašena za najboljeg izvođača radova na objektu "Katod", stoji u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.