Izvor: Beta | Sreda, 02.03.2016.| 15:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konkurs za start-ap i inovativne kredite u oblasti IKT od 7. marta

(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da će u ponedeljak, 7. marta, objaviti Javni konkurs za dodelu start-ap i inovativnih kredita privrednim subjektima u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u Srbiji u 2016. godini.

Start-ap krediti dodeljuju se firmama koje su registrovane u prethodne dve godine, dok se inovativni krediti dodeljuju privrednim subjektima koji su registrovani duže od dve godine, počev od datuma objavljivanja konkursa, preciziralo je ministarstvo. Dodaje se da se start-ap i inovativni krediti odobravaju za Projekat razvoja novog ili postojećeg proizvoda ili usluge iz oblasti IKT - Inovativni projekat.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, pravo na korišćenje start-ap i inovativnih kredita imaju privredni subjekti registrovani u Agenciji za privredne registre iz oblasti telekomunikacionih delatnosti. Kredit se može koristiti samo za kupovinu opreme koja ne sme biti starija od pet godina, kupovinu softvera, sredstava za repromaterijal i u svrhe plaćanja troškova zaposlenih na izradi inovativnog projekta.

Visina kredita je od 300.000 do 1,5 miliona dinara za preduzetnike i od 500.000 do tri miliona dinara za pravna lica. Rok otplate je do četiri godine, a kamata 1% na godišnjem nivou.

Uredba o rasporedu i korišćenju kreditnih sredstava za finansiranje privrednih subjekata u oblasti IKT usvojena je 26. februara 2016. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.