Izvor: eKapija | Sreda, 02.03.2016.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi stanari u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" - Potpisani ugovori sa šest kompanija

Sa potpisivanja ugovora
Sa potpisivanja ugovora
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je danas svečanom potpisivanju ugovora sa šest kompanija izabranih putem javnog poziva za članstvo u Naučno-tehnološkom parku "Beograd". Potpisivanju su prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Bugarski, prorektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i v.d. direktora NTP "Beograd" Gordana Danilović Grković, prenosi Beoinfo.

Ugovore su potpisale kompanije "InterVenture", "Design", "Tehna Avtomatizacija", "INFOhome", "Manage IT Out" i "Megabile Solutions", a ovih šest od trinaest izabranih kompanija zapošljavaju više od 50 visokoobrazovanih kadrova u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije.

Dragomir Petronijević je istakao da je današnje potpisivanje ugovora najbolji dokaz da se data obećanja ispunjavaju i da Naučno-tehnološki park postaje centar razvoja najsavremenijih tehnologija.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Bugarski istakao je da je veoma zadovoljan činjenicom da sve više kompanija nalazi svoje mesto u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" i izrazio očekivanje da će pored povećanog zapošljavanja, sve inovacije koje se stvaraju u ovoj instituciji što pre naći svoju vrednost na tržištu.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović naglasila je da su upravo ovakvi profili kompanija potrebni Srbiji, jer oni angažuju naše najbolje mlade stručnjake.

– Univerzitet u Beogradu duboko stoji iza toga da je jedina budućnost Srbije u stvaranju društva zasnovanom na znanju i ovo je idealan primer. Nadam se da će se ova institucija veoma brzo popuniti i da ćemo imati potrebu da stvorimo još ovakvih tehnoloških parkova koji će razvijati inovacije i unapređivati privredu svoje zemlje – istakla je Ivanka Popović.

NTP "Beograd" osnovan je 2015. godine u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu i podršku Vlade Švajcarske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.