Izvor: eKapija | Sreda, 02.03.2016.| 14:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi stanari u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" - Potpisani ugovori sa šest kompanija

Sa potpisivanja ugovora
Član Gradskog veća Dragomir Petronijević prisustvovao je danas svečanom potpisivanju ugovora sa šest kompanija izabranih putem javnog poziva za članstvo u Naučno-tehnološkom parku "Beograd". Potpisivanju su prisustvovali i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Bugarski, prorektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i v.d. direktora NTP "Beograd" Gordana Danilović Grković, prenosi Beoinfo.

Ugovore su potpisale kompanije "InterVenture", "Design", "Tehna Avtomatizacija", "INFOhome", "Manage IT Out" i "Megabile Solutions", a ovih šest od trinaest izabranih kompanija zapošljavaju više od 50 visokoobrazovanih kadrova u oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske efikasnosti i prehrambene tehnologije.

Dragomir Petronijević je istakao da je današnje potpisivanje ugovora najbolji dokaz da se data obećanja ispunjavaju i da Naučno-tehnološki park postaje centar razvoja najsavremenijih tehnologija.

Pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Bugarski istakao je da je veoma zadovoljan činjenicom da sve više kompanija nalazi svoje mesto u Naučno-tehnološkom parku "Beograd" i izrazio očekivanje da će pored povećanog zapošljavanja, sve inovacije koje se stvaraju u ovoj instituciji što pre naći svoju vrednost na tržištu.

Prorektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović naglasila je da su upravo ovakvi profili kompanija potrebni Srbiji, jer oni angažuju naše najbolje mlade stručnjake.

– Univerzitet u Beogradu duboko stoji iza toga da je jedina budućnost Srbije u stvaranju društva zasnovanom na znanju i ovo je idealan primer. Nadam se da će se ova institucija veoma brzo popuniti i da ćemo imati potrebu da stvorimo još ovakvih tehnoloških parkova koji će razvijati inovacije i unapređivati privredu svoje zemlje – istakla je Ivanka Popović.

NTP "Beograd" osnovan je 2015. godine u partnerstvu Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu i podršku Vlade Švajcarske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.