NavMenu

Golfere s Ade sele u Borču?

Izvor: Novosti Sreda, 02.03.2016. 08:54
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Golf tereni sa Ade Ciganlije mogli bi da budu preseljeni u - Borču?! Nacrt plana detaljne regulacije za područje Makiša i okoline, kojim je preporučeno izmeštanje ovog sporta sa atraktivne lokacije zbog navodnog "uticaja na kvalitet podzemnih voda", uzburkao je strasti u prestonici, a ulje na vatru je dolio predlog Generalnog urbanističkog plana kojim su golf tereni predviđeni na levoj obali Dunava.

Prema tim planovima formiraće se zone sa sadržajima za različite vidove rekreacije i sportove na vodi, pa tako i golf. Novi kompleks za palice planiran je u zoni zapadno od SRC "Borča", odnosno od terena BSK "Borča". A pitanje je da li srpskoj prestonici trebaju baš dva velika golf centra.

U međuvremenu, u zaštitu srpskih golfera i njihovog kompleksa na Adi Ciganliji stao je i generalni sekretar Evropske golf asocijacije Ričard Hit, koji se obratio gradonačelniku Beograda Siniši Malom, izrazivši otvorenu zabrinutost zbog najavljenog izmeštanja igrališta.

- Nekoliko važnih turnira se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske golf asocijacije, a svi se igraju na terenima Golf kluba Beograd na Adi Ciganliji - ističe u dopisu Ričard Hit. - Svi oni će se od ove sezone bodovati za Svetsku rang-listu, zbog čega bi zatvaranje Golf kluba Beograd i uklanjanje glavnih golf terena u Srbiji predstavljalo veliki korak unazad.

Popularnost

U pismu čelnika Evropske golf asocijacije se napominje i veliki rast popularnosti ovog sporta u Srbiji, upravo zahvaljujući radu kluba.

Svega dva terena od devet rupa donela su povećanje registrovanih igrača u odnosu na 2006. godinu za 255%, dok je impresivniji rast broja juniora - za čak 640%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.