NavMenu

"CRH Srbija" kreditira mala preduzeća iz Šumadije i Pomoravlja sa 50.000 EUR - Prijave do 30. juna

Izvor: Tanjug Utorak, 01.03.2016. 11:22
Komentari
Podeli

(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Fabrika cementa "CRH Srbija" iz Popovca kod Paraćina, u cilju razvoja privatnog sektora, nudi mikrokredite malim preduzećima i preduzetnicima sa područja Šumadije i Pomoravlja. Za tu namenu izdvojeno je 50.000 EUR, izjavio je danas "Tanjugu" menadžer komunikacija ove kompanije Aleksandar Milošević.

Zahtevi za kredite se primaju do 30. juna. Makismalni iznos kredita je 10.000 EUR,a period korišćenja sredstava je 24 meseca, uz šest meseci "grejs" perioda i nominalnu kamatnu stopu od 4% na godišnjem nivou.

Reč je o projektu pod nazivom "Idejom do razvoja", koju "CRH Srbija" sprovodi u saradnji sa Societe Generale bankom i Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u cilju razvoja privatnog sektora i podrške za unapređenje poslovanja, konkurentnosti i inovativnosti malih preduzeća i preduzetnika, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije.

Prijave za kredite se podnose Regionalnoj agenciji za ekonomnski razvoj Šumadije i Pomoravlja ili kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u opštinama gde zainteresovani za kredite žive.

Kako je istakao Milošević, prvi konkurs za ove kredite raspisala je kompanija "Holcim Srbija", prethodnik "CRH Srbija, 2012. godine i "taj projekat je prepoznat kao sjajna prilika da se utiče na ekonomski razvoj regiona i da se ojača privredni sektor".


- Za četri godine kreditiranja imamo odlična iskustva korisnika kredita i rezultati su pokazali da je važno da se nastavi kreditiranje malih preduzeća kako bi se uticalo na ekonoski razvoj- ocenio je Milošević i dodao da su mala preduzeća su prepoznata kao deo privrednog sektora kome bi značila podrška za razvoj posla, zbog mogućnosti dobijanja povoljnog kredita na ovaj način.

On je podsetio da se prvi ciklus kreditiranja odnosio samo na opštinu Paraćin, sedište Fabrike cementa, a ove godine na čitav region Šumadije i Pomoravlja, koji obuhvata 13 opština sa gradovima Kragujevcom i Jagodinom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.