Izvor: eKapija | Utorak, 01.03.2016.| 11:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Startovao prvi portal o "mystery shopping"-u na srpskom jeziku

(Foto: hxdyl/shutterstock.com)
Kompanija "Intelligence" d.o.o. iz Beograda pokrenula je prvi internet portal u Srbiji i regionu koji je namenjen metodi tajanstvene kupovine – "mystery shopping"-u (www.mysteryshopper.rs).

- Ova metoda jednako doprinosi donosiocima odluka u top menadžmentu ali i u sektorima marketinga, prodaje, ljudskih resursa... Ipak, "mystery shopping" je pomalo prekriven velom tajne, najčešće zbog činjenice da je relativno nov koncept - navodi u saopštenju kompanija "Intelligence".

Kako je navedeno u saopštenju kompanije, u najkraćem, tajanstvena kupovina tj. "mystery shopping" je metoda merenja performansi prodaje pomoću treniranih i unapred pripremljenih potrošača.

Metoda podrazumeva i vrlo interesantan honorarni posao tzv. tajanstvenog kupca odnosno "mystery shopper"-a, u kojem ne postoji ograničenje u godinama ili nužno u formalnom obrazovanju. Zainteresovani se mogu i informisati o specifičnostima posla ali i potencijalnim prevarama i opasnostima u saradnji sa nepouzdanim "posrednicima - preduzetnicima" ili "agencijama".

"Intelligence" je kompanija za istraživanje tržišta i ponašanje potrošača kojoj je metod tajanstvene kupovine jedna od ekspertiza. "Intelligence" je i jedina kompanija u Srbiji sa korporativnim članstvom u ESOMAR-u od 2013. godine (kao najvažnije svetske asocijacije za istraživanje tržišta), a u isto vreme i član MSPA (najvažnije globalne Mystery Shopping asocijacije), navedeno je u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.