NavMenu

Stelios Kibaridis, Neochimiki Beograd – o investiranju u Rafineriju nafte Beograd

Izvor: eKapija Petak, 09.11.2007. 15:43
Komentari
Podeli

Stelios KibaridisStelios Kibaridis

Grčki „Neochimiki L.V.Lavrentiadis“ planira da u Rafineriju nafte Beograd u naredne 4 godine uloži 32,5 mil EUR, od čega će u dve nadolazeće, samo za infrastrukturu i modernizaciju izdvojiti 15 mil EUR. Grčka korporacija, koja je nedavno postala vlasnik i IHP „Prahova“, upravo prve dve godine smatra i ključnim za restrukturiranje beogradske kompanije, a Stelios Kibaridis, prvi čovek „Neochimiki Beograd“ se nada da će upravo po isteku ovog perioda i iskorišćenost kapaciteta u Rafinerija biti podugnuta na 100%.

- Prilikom preuzimanja Rafinerije nafte, u julu ove godine, iskorišćenost kapaciteta nije bila veća od 20%. U poslednja 4 meseca taj procenat je povećan, ali naš cilj je da ga modernizacijom dovedemo do maksimuma. Ipak, ne zavisi sve ni od nas. Nešto zavisi i od tržišta koje tu proizvodnju mora da „podrži“. Zbog toga ćemo organizovati i odeljenje prodaje, čiji će zadatak biti plasman proizvoda. Uskoro će biti završen plan potreba za Rafineriju i nadamo se da će već početkom 2008. godine biti formirano odeljenje prodaje – objašnjava Kibaridis i navodi da su za sada promene u Rafineriji malo vidljive, jer je u toku postupak restrukturiranja.

Inače, kako je naveo Kibaridis, „Neochimiki L.V.Lavrentiadis“ je več treću godinu prisutan na tržištu Srbije.

- Počeli smo sa firmom „Neochimiki Beograd“, ali u Beogradu postoji još jedna naša firma, „GlobalGalax“, čija je glavna delatnost proizvodnja i trgovina baznim uljima – navodi Kibaridis i objašnjava da će obrt ove dve kompanije u 2007. godine iznositi oko 13 mil EUR.

„Neochimiki L.V.Lavrentiadis“ sa sedištem u Atini, prema rečima Kibaridisa, u jednu od najvećih korporacija u industriji hemije i hemijskih sirovina izrastao je iz male porodične firme. Osnovna delatnost preduzeća je proizvodnja, trgovina i distribucija hemijskih sirovina za 7 industrijskih grana (deterdženti i kozmetika, polimeri, bazna ulja, sirovine za hranu i piće, agrosirovine, boje i lakovi, rastvarači).

- Cilj kompanije je da dođe do obrta od 500 mil EUR i nadamo se da ćemo to postići kroz ostvarivanje aktovnosti i poslovanje koje sprovodimo osim u Srbiji i Grčkoj, i u Bugarskoj, Rumuniji, Ukrajini, Poljskoj, Nemačkoj i Kipru – rekao je Kibaridis i naglasio da trenutno ne postoji interesovanje za kupovinom još negog preduzeća u Srbiji.

Gospodin Kibaridis je istakao izuzetnu saradnju sa svojim finansijskim savetnikom u Srbiji, kompanijom Citadel, koja je do sada učestvovala u svim akcijama grčke kompanije na ovom prostoru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.