Izvor: eKapija | Nedelja, 28.02.2016.| 17:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

VESIĆ: Uređujemo terene i igrališta, podižemo kvalitet života u Beogradu

Goran Vesić (Foto: beograd.rs)
Gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i direktor JKP "Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević prisustvovali su u nedelju (28. februara 2016. godine), svečanom otvaranju sportskog terena u Ulici Stevana Lukovića u Rakovici, prenosi Beoinfo.

Vesić je rekao da je Grad Beograd u rekonstrukciju tog igrališta uložio 4,3 miliona dinara, a da je zahtev za uređenje terena stigao od građana koji žive u okolnim zgradama.

- Ovo je do skoro bilo napušteno dečje igralište, a mi smo na predlog opštine Rakovica prihvatili zahtev za njegovu rekonstrukciju. Igralište je već puno, igraju se utakmice, ima dosta dece i to znači da smo ispunili zadatak. Na teritoriji ove opštine "Zelenilo Beograd" radi još jedno igralište, a u planu je da u narednih nekoliko meseci uradimo dečje igralište, igralište za kućne ljubimce i prostor na kome će biti postavljene fitnes sprave – istakao je Vesić.

Cilj je, dodao je gradski menadžer, da se uradi što veći broj ovakih igrališta, urbanih džepova između zgrada jer to poboljšava kvalitet života ljudi.

- Naravno, nismo odustali ni od izgradnje velikih parkova, tako da će ove godine biti rekonstruisan Terazijski plato kao jedan veliki park, ali je i važno da u svakom naselju uradimo ovakvu oazu za decu – naglasio je Vesić i pozvao građane da preko svojih opština predlažu nove lokacije za uređenje.

Dragomir Petronijević je kazao da je ovo dobar način kako opština treba da reaguje, a to je da ka gradu šalje inicijative, pa je tako dobrom komunikcijom uređeno još jedno igralište u Rakovici.

- Prioritet Grada Beograda je školski, ali uz njega i rekreativni sport. Želimo da našim mladima omogućimo da u svojim naseljima mogu da se bave sportom i rade na sebi – istakao je Petronijević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.