NavMenu

Ovo su "Lideri promena 2016" u Srbiji

Izvor: eKapija/Tanjug Petak, 26.02.2016. 08:11
Komentari
Podeli

Na svečanosti u Skupštini grada sinoć su uručene nagrade "Lideri promena", koje treći put zaredom dodeljuje Američka privredna komora u Srbiji (AmCham) u cilju promovisanja dobrih primera poslovanja u Srbiji.

Nagrade za najbolje rezultate u poslovanju, inovativnost, etičnost i društvenu odgovornost dodeljene su kompaniji "Nelt", Lei Stanković iz agencije "Communis", Andrei Brbaklić iz Erste banke, kompaniji "Telenor", Dejanu Turku iz kompanije "Vip", Predragu Mitiću iz "Hewlett-Packard Enterprise" i Matematičkoj gimnaziji.

Žiri je imao zadatak da sastavi listu nominovanih i pripremi uži izbor na osnovu prijavljenih kandidata, i dodeli specijalnu nagradu "Hero". Kompanije članice AmCham-a u Srbiji glasale su za kandidate na licu mesta elektronskim putem, po principu jedna kompanija - jedan glas.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo što nagrada postaje tradicionalna i što smo u prilici da nagradimo najbolje primere iz našeg poslovnog okruženja, koje karakteriše odgovorno poslovanje, izuzetnost, inovativnost, kreativnost i visoka poslovna etika. Dobitnici nagrada svetli su primeri koji iznova uspostavljaju i kreiraju kvalitetnu poslovnu klimu i predstavljaju uzor koji se sledi - rekla je izvršna direktorka AmCham-a Vera Dimić-Nikolić.

Nagrada "Lider promena" dodeljena je kompaniji "Nelt", koja je, kako je rečeno na skupu, svojim poslovnim rezultatima u 2015. postavila uzor na tržištu Srbije.

Za "Mladog i inovativnog lidera promena" izabrana je Lea Stanković iz agencije "Communis", zbog svoje kreativne energije i inovativnosti kojom je unela značajne promene u način poslovanja svoje kompanije u 2015, a nagradu "Žena lider promena" dobila je Andrea Brbaklić iz Erste banke, kao priznanje za istaknuti talenat i uspeh u poslovnom svetu 2015.

"Društveno odgovorni lider promena" za 2015. godinu je kompanija "Telenor", koja je nagrađena za trajni doprinos našem društvu kroz svoje projekte i inicijative, rečeno je na svečanosti.


Nagrada za "Poslovnog ambasadora lidera promena" dodeljena je Dejanu Turku iz kompanije "Vip", kao inostranom poslovnom lideru koji je značajno doprineo promovisanju Srbije kao dobre investicione destinacije tokom 2015. godine.

Za "AmChamps lidera promena" proglašen je Predrag Mitić, menadžer kompanije "Hewlett Packard Enterprise", za posebna dostignuća tokom trajanja ekskluzivnog, edukativnog godišnjeg programa "AmChamps".

Matematička gimnazija je dobitnik "AmCham heroj - specijalne nagrade", koja se dodeljuje kompaniji, pojedincu ili instituciji po izboru Specijalnog žirija, za kontinuirani rad i fantastične rezultate uprkos izostanku sistemske podrške i nepostojanju široke društvene prihvatljivosti.

Nagradu je primio direktor te škole Srđan Ognjanović.

Na Generalnoj skupštini AmChama izabrano je i rukovodstvo te organizacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.