NavMenu

Završena izgradnja proizvodne hale u Smederevu - "PTC Germany" pokreće proizvodnju ribe i zapošljava 300 radnika

Izvor: Beta/Tanjug Četvrtak, 25.02.2016. 14:04
Komentari
Podeli

(Aleksandar Vučić u obilasku fabrike u Smederevu) Nemačkoj kompaniji "PTC Germany" danas su u Smederevu uručeni ključevi za novu halu površine 4.000m2, u kojoj će prerađivati ribu i zaposliti 300 radnika.

Ključeve je predao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je tom prilikom naglasio da će "PTC Germany" izvoziti ribu iz Srbije.

Fabrika u Smederevu u fazi je pribavljanja potrebnih dozvola za proizvodnju i izvoz, a u aprilu ove godine bi trebalo da počne da radi u punom kapacitetu.

Vučić je poručio nemačkoj kompaniji da što pre krene i sa preostalim planiranim investicijama u Srbiji i da zapošljava ljude, dodajući da će u tome imati podršku Vlade Srbije.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije, Grada Smedereva i "PTC Germany", jednog od vodećih prerađivača ribe u Nemačkoj, potpisan je u oktobru prošle godine, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića.



Kompanija "PTC Germany" je tada od Grada Smedereva zakupila proizvodnu halu od 3.000 m2, kao i 2,5 km puteva s pratećom infrastrukturom, ukupne vrednosti 3 mil EUR.

Posle izdavanja hale u zakup Smederevo se obavezalo da će da izgradi hladnjaču od 500 m2, a "PTC Germany" da će zaposliti još 100 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.