NavMenu

Državni revizori kontrolišu poslovanje opština, republičkih fondova, domova zdravlja

Izvor: Beta Utorak, 23.02.2016. 15:35
Komentari
Podeli

Državna revizorska institucija (DRI) danas je saopštila da je počela kontrolu finansijskih izveštaja za prošlu godinu i pravilnosti poslovanja 26 budžetskih korisnika.

Na proveri su finansijski izveštaji Ustavnog suda, Geološkog zavoda, Republičke direkcije za robne rezerve, Gerontološkog centra Beograda, Studentskog centra Beograd, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, domova zdravlja u Novom Sadu i Nišu, Instituta "Torlak" u Beogradu, republičkih fondova za penzijsko-invalidsko osiguranje, zdravstveno osiguranje i za vojne osiguranike.

U toku je i kontrola pravilnosti poslovanja sedam opština - Velika Plana, Dimitrovgrad, Srbobran, Sečanj, Bela Palanka, Novi Bečej i Ljubovija, kao i šest gradova - Zaječar, Smederevo, Subotica, Leksovac, Šabac i Požarevac.


Državni revizori sprovode i dve revizije svrsishodnosti poslovanja - o sopstvenim prihodima direktnih i indirektnih korisnika republičkog budžeta i o opravdanosti formiranja komisija i drugih stalnih i privremenih radnih tela u javnom sektoru.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.