Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.02.2016.| 14:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saradnja bonitetnih kompanija iz regiona

Sa potpisivanja protokola
Bonitetne kompanije iz zemalja regiona – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Hrvatske potpisale su u petak, 19. februara 2016. godine u Banja Luci, Protokol o saradnji.

Potpisnici dokumenta bili su: Ratko Nikolić iz kompanije "BI Consulting" (Crna Gora), Adnan Hrenovica, LRC BIS iz Bosne i Hercegovine, Ermin Cero, "TRON System" (BiH), Dragica Razboršek, "EBonitete" (Slovenija), Milan Popadić, "CUBE Risk Management Solutions" iz Srbije i Edin Leho, "EL Concept" (Hrvatska).

Osnovni cilj Protokola je međusobna saradnja njegovih potpisnika u pružanju usluga koje se tiču poslovnih informacija, odnosno unapređenje poslovanja kroz slobodan pristup poslovnim informacijama. Bonitetne kompanije očekuju da će se na taj način doprineti smanjenju rizika poslovanja i nelikvidnosti na području regiona, a razvoj saradnje ojačaće i pravnu i finansijsku sigurnost učesnika na poslovnom tržištu.

Milan Popadić ističe da kompanija "CUBE Risk Management Solutions" regionalnom saradnjom želi da, kroz razmenu iskustava s kolegama, omogući klijentima iz Srbije da jednostavnije dođu do kvalitetne informacije o poslovnim partnerima.

- Cilj nam je da podatke iz različitih javnih izvora pretvorimo u poslovne informacije na osnovu kojih se generišu kvalitetni ekonomski, finansijski i komercijalni uvidi, koji pomažu našim kupcima da donose bolje poslovne odluke i da ostvare konkurentsku prednost. Takođe, nastojimo da unapredimo ovu industriju koja je na području Balkana još uvek u razvoju - navodi Popadić.

U okviru međusobne saradnje kompanije će po potrebi organizovati zajedničke tribine, forume, okrugle stolove i druge skupove usmerene na donošenje i realizaciju odluka, sarađivati na planiranju, osmišljavanju i sprovođenju projekata od zajedničkog interesa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.