Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.02.2016.| 13:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

"SolidWorks" postaje sveobuhvatna platforma - Inženjeri "Solfinsa" posetili najveću svetsku CAD konferenciju

Početkom februara ekipa "Solfins" inženjera posetila je najveću svetsku CAD konferenciju - "SolidWorks World 2016", koja je održana u Dalasu.

Kompanija "Solfins" ističe da je veoma bitno naglasiti da nije više reč samo o jednom softveru, već "SolidWorks" postaje platforma koja obuhvata rešenja koja rade na desktop računarima, ali i u cloud-u, na mobilnim uređajima, u internet pretraživaču i na svim operativnim sistemima. Novine su brojne i sam "SolidWorks" će u budućnosti biti dostupan na najmanje 4-5 načina.

"SolidWorks 3D CAD standalone desktop" je ono što se danas koristi i ova verzija će nastaviti da živi još dugo vremena u tom obliku jer je korisnici vole. Verzija 2017 će doneti brojna unapređenja, ali najznačajnije je istaći podršku za uvoz delova i sklopova iz bilo kog 3D CAD softvera. "SolidWorks Desktop kroz cloud" je postojeći "SolidWorks" koji kroz posebno razvijenu funkcionalnost može da se koristi kroz web browser. To znači da sve već postojeće opcije mogu biti dostupne na svakom uređaju i operativnom sistemu kroz web pretraživač.

"SolidWorks Industrial" i "Conceptual Designer" su rešenja za konceptualni razvoj i industrijski dizajn koja su bazirana na "3DExperience" platformi i "Catia V6" tehnologiji i rade u web pretraživaču. "SolidWorks X Design" je potpuno nova platforma koja je napravljena od početka i radi isključivo u web browseru, optimizovana je za male korisnike, startap firme, ali i za profesionalne korisnike kojim je razvijena funkcionalnost dovoljna za njihove potrebe.

"SolidWorks za decu" je novo cloud rešenje koje kroz osnovne operacije za freeform modeliranje i pravljenje mehanizama, omogućava deci da izraze svoju kreativnost, izmodeliraju svoje omiljene karaktere iz crtanih filmova i na kraju odštampaju na 3D štampačima.

"SolidWorks PCB" je novi proizvod za razvoj štampanih elektronskih ploča potpuno integrisan sa "SolidWorks 3D CAD softverom". Proizvod je nastao u saradnji sa kompanijom "Altium" i biće dostupan klijentima krajem godine. "SolidWorks Visualize" je novo rešenje za profesionalni rendering i vizuelizaciju, a "My.SolidWorks" platforma je proširena velikim brojem lekcija za samoobučavanje i predstavlja jedinstveno mesto na kome se mogu pronaći sve informacije vezano za upotrebu softvera i međusobnu kolaboraciju i deljenje fajlova sa drugima.

"X drive" je nova platforma za razmenu dokumentacije koja radi poput "Drop Box"-a i "Google Drive"-a, ali ima u vidu specifičnosti vezane za 3D CAD fajlove, koje tradicionalni sistemi za razmenu dokumenata nemaju. Svi korisnici sa aktivnim godišnjim održavanjem za "SolidWorks" imaće mogućnost da besplatno koriste ovaj servis do određene količine podataka.

Uz sve ove "SolidWorks" pakete on danas postaje platforma koja omogućava razvoj elektro-mehaničkih proizvoda od koncepta, preko proizvodnje, pa sve do eksploatacije i servisa.

Kompletnu vest pročitajte na Solfins sajtu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.