Izvor: eKapija | Ponedeljak, 22.02.2016.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ko će biti "EY Preduzetnik godine" u Srbiji za 2015. godinu?

U Srbiji će sutra, četvrtu godinu za redom, biti dodeljena najprestižnija nagrada za dostignuća u preduzetništvu – EY Preduzetnik godineTM koju dodeljuje međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young). Za ovo priznanje takmičio se dvadeset i osam kandidata iz 27 kompanija, koje posluju u devet industraija u 18 gradova Srbije, a nacionalni pobednik imaće priliku da predstavlja Srbiju na izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine, koji kompanija EY organizuje u junu 2016. godine u Monte Karlu.

Izbor za najuspešnijeg preduzetnika u protekloj godini, o kome je odlučivao nezavisni žiri, biće održan sutra, 23. februara u Kristalnoj dvorani hotela "Hayatt Regency" u Beogradu. Pored glavne nagrade, priznanja će biti uručena i u potkategorijama EY Brzorastući Preduzetnik godineTM i EY Inovativni Preduzetnik godineTM.
Nezavisni žiri ove godine predvodio je prošlogodišnji nacionalni pobednik, Božo Janković ("Enterijer Janković"; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2014. godinu), a među ostalim članovima našli su se i Rade Ljubojević ("Sirogojno Company"; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2013.godinu), Darko Budeč ("Buck"; EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2012. godinu), Gordana Lazarević (Naučno tehnološki park Beograd) i Miloš Jelić ("Nelt").

Generalni sponzor programa "EY Preduzetnik godine" je ProCredit banka koja ima preko 15 godina iskustva u radu sa MSP, i preko 4 milijarde evra plasiranih kredita u razvoj srpske privrede. Takođe, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, "Radio Televizije Srbija", magazina "Biznis & Finansije" i poslovnog portala "eKapija".

Kandidati koje se ove godine takmiče za priznanje EY Preduzetnik godine zapošljavaju preko 2500 ljudi, a samo u 2014. godini ostvarile su ukupno prihode od 18 milijardi dinara, što je u odnosu na 2012. godinu prosečan rast od čak 345 odsto, dok je u istom periodu broj zaposlenih povećan u proseku za 89 odsto. Ujedno, za najboljeg preduzetnika u 2015. godini prijavilo se najviše kandidata od 2012. godine, kada je revizorsko konsultantska kompanija EY pokrenula ovaj globalni program i u Srbiji, s ciljem da promoviše preduzetnički duh i inicijativu i oda priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću.

Ovogodišnji nominovani su: Kosta Andrejević ("Zlatara Andrejević"), Afrodita Bajić ("AMC-Afrodite Mode Collection"), Milenko Božić ("Natura Trade"), Jovica Božić ("Božić i Sinovi"), dr Zorica Crnogorac Ilić ("Genesis Specijalistička ginekološka bolnica"), Dejan Čolović ("Banja Komerc Bekament"), Milan Ćirić ("Ćirić Agro MĐŽ"), Mitar Deurić, ("Deus Business Group"), Nebojša Đinović ("Superior"), Miloš Đukelić ("Red Art Workshop"), Slobodan Gogić ("MNG Plastik-Gogić"), Branko Grba ("Grba Prpić"), Radojko Janić ("Radijator-inženjering"), Čaba Kern ("Cim Gas"), Ljiljana Kovačić ("Metal-X"), Marko Kukić ("Bg Reklam"), Đorđe Ljujić ("STAR Jela"), Ivan Matijević ("Pekara Pons"), Dragomir Milanović ("Linea Milanović"), Dušan Perović ("Termovent komerc"), Milan Popadić ("CUBE Risk Management Solutions"), Bojan Premović ("Milkop"), Ljubiša Radivojević, Boško Radivojević ("Mainstream"), Miloš Radojević ("Biftek"), Dejan Ristić ("Jugotex"), Mladen Starčević ("Stax Technologies"), Mirko Topalski ("Eipix Entertainment").

Više o kandidatima za nagradu "EY Preduzetnik godine™ 2015" možete saznati na: http://www.ey.com/CS/en/Home/Serbia-EoY-candidates.

Firme:
EY Srbija Beograd
Ministarstvo privrede Republike Srbije
Hyatt Regency Belgrade Hotel a.d. Beograd
Radio televizija Srbija- RTS Beograd
eKapija.com Beograd
NIP BIF Press d.o.o. Beograd
ProCredit Bank a.d. Beograd
Enterijer Janković
Sirogojno Company d.o.o.
Buck d.o.o. Beograd
Nelt Co d.o.o Beograd
Zlatara Andrejević
Naučno-tehnološki park Beograd
AMC-Afrodite mode Collection Beograd
Natura Trade Loznica
Božić i sinovi d.o.o. Pančevo
Genesis medical Beograd
Banja Komerc Bekament
Ćirić agro MŽD d.o.o. Titel
Deus Business Group Dobanovci
Superior Velika Plana
MNG Plastik-Gogić doo Inđija
Radijator inženjering d.o.o. Kraljevo
Cim gas d.o.o. Subotica
Metal-x d.o.o. Turija
BG Reklam d.o.o. Beograd
Pekara Pons Čačak
Termovent Komerc d.o.o. Beograd
Linea Milanović d.o.o. Beograd
Cube team d.o.o. Beograd
Milkop d.o.o. Raška
Mainstream d.o.o. Beograd
Biftek Niš
Jugotex d.o.o. Smederevo
Stax Technologies d.o.o. Čačak
Eipix Entertainment Novi Sad
Tagovi:
Revizorsko konsultantska kompanija EY
Ernst & Young
EY Preduzetnik godine
EY Svetski preduzetnik godine
preduzetništvo
Željko Sertić
Hyatt Regency
mala i srednja preduzeća
RTS
magazin Biznis & Finansije
poslovni portal eKapija
Božo Janković
Rade Ljubojević
Darko Budeč
Gordana Lazarević
Miloš Jelić
distribucija
logistika
Kosta Andrejević
Afrodita Bajić
Milenko Božić
Jovica Božić
Zorica Crnogorac Ilić
Genesis Specijalistička ginekološka bolnica
Dejan Čolović
Banja Komerc Bekament
Milan Ćirić
Mitar Deurić
Deus Business Group
Nebojša Đinović
Superior
Miloš Đukelić
Slobodan Gogić
MNG Plastik Gogić
Branko Grba
Grba Prpić
Radojko Janić
Čaba Kern
Ljiljana Kovačić
Dragomir Milanović
Linea Milanović
Dušan Perović
Milan Popadić
Bojan Premović
Ljubiša Radivojević
Boško Radivojević
Miloš Radojević
Biftek
Dejan Ristić
Mladen Starčević
Stax Technologies
Mirko Topalski
Eipix Entertainment
Podelite:
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.