NavMenu

"Arabtec Holding" u krizi - Građevinski gigant iz UAE trebalo da gradi jeftine stanove po Srbiji

Izvor: Beta Nedelja, 21.02.2016. 15:33
Komentari
Podeli
Građevinska kompanija "Arabtec Holding", koja je učestvovala u izgradnji tornja Burdž Kalifa i drugih građevina u UAE, beleži gubitak od 600 mil USD.

Sa ovim minusom "Arabtec" se suočava usled usporavanja gradnje zbog pada cene nafte.

Preliminarni rezultati pokazuju da je u 2015. godini kompanija zabeležila gubitak od 626,7 mil USD. U poređenju sa 2014. godinom, prodaja nekretnina je opala 12%, prenela je agencija AP.

Iz "Arabtec Holdinga" su saopštili da je gubitak u poslovanju rezultat "kontinuirano lošeg okruženja, izazovnih ekonomskih okolnosti i nekoliko loše obavljenih projekata".

Građevinska kompanija iz Dubaija počela je sa racionalizacijom troškova 2014. godine, nakon promene rukovodstva firme i planira dalje smanjenje ove godine.

Rukovodstvo "Arabtekc"-a je u 2014. godini najavilo otvaranje regionalne kancelarije u Beogradu, odakle bi proširilo poslovanje i na ostale zemlje Balkana.


Vodeća građevinska firma iz UAE, poznata po kulama, neboderima i hotelima, tada je najavila da će biti angažovana na projektima u SAD, Maroku i Srbiji, vrednim 20 mlrd USD.

Vlast u Srbiji je tu firmu pominjala kao potencijalnog graditelja velikog broja jeftinih stanova.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.