NavMenu

Najjeftiniji pametni telefon na svetu košta samo 3 evra

Izvor: B92 Petak, 19.02.2016. 11:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Indijska kompanija je u saradnji sa vladom predstavila najjeftiniji smartfon na svetu kako bi stanovnike podstakli na kupovinu pametnih telefona, koji su inače preskupi za njihov standard.

Indijska kompanija "Ringing Bells" lansirala je smartfon "Freedom 251" koji će koštati neverovatna 3 evra, što je upola manje od do sada najjeftinijeg pametnog telefona.

Uređaj dolazi s četvorojezgarnim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a i 8 GB interne memorije, koja pomoću microSD kartice može da se proširi na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, zadnju sa 3,2 megapiksela i prednju sa 0,3 za ne baš tako savršene selfije, ali za te pare se više i ne može očekivati.

Što se tiče ostalih specifikacija, navodi se 4-inčni ekran s rezolucijom 540x960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobilni će raditi na "Android 5.1 Lollipop" operativnom sistemu.

U poslednje vreme sve su popularnije kineske kompanije koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona. Kompanije poput "Xiaomi", ali i manje poznati kineski brendovi, privlače kupce solidnim hardverom i cenom koja je nekoliko puta niža od "Samsungovih" ili "Apple"-ovih modela. Međutim, i te cene mogu da budu previsoke za korisnike u zemljama u razvoju, kao što je Indija.

Ovaj mobilni napravljen je uz podršku indijske vlade kako bi svoje stanovnike podstakla na kupovinu pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78% kupljenih telefona bili su klasični mobilni telefoni kakve smo koristili početkom veka, a krajem iste godine taj je broj pao na 65%.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.