NavMenu

Revitalizacija reni bunara u Novom Beogradu do maja - Vrednost investicije 97,8 miliona dinara

Izvor: Tanjug Petak, 19.02.2016. 08:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)Ilustracija
Gradski menadžer Goran Vesić obišao je u četvrtak radove na revitalizaciji reni bunara RB-1 na Novom Beogradu koji, kako je rekao, koštaju 97,8 miliona dinara i biće gotovi do maja.

Napomenuvši da na teritoriji beogradskog vodoizvorišta postoji 101 reni bunar, Vesić je rekao da je reni bunar RB-1 na Novom Beogradu prvi i najveći reni bunar, a sagrađen je 1953. godine.

Kako je istakao, Grad Beograd je za rekonstrukciju tog bunara odvojio 97, 8 miliona dinara.

- Tri puta je propadao tender za rekonstrukciju ovog bunara, četiri godine nismo uspeli da nađemo kompaniju koja bi ušla u ovako zahtevan posao i tek kada su se naše kompanije organzovale sa stranim kompanijama koje ovo mogu da rade, konačno smo dobili izvođača koji može da uradi ovaj posao- rekao je Vesić.

On je naveo da će rekonstrukcija, koja podrazumeva postavljenje pet novih drenova od po 50 metara, trajati do maja.

- Postavićemo pet novih drenova, svaki će biti po 50 metara, znači 250 metara i bunar će davati oko 100 litara vode u sekundi čime će ponovo postati jedan od najizdašnijih bunara koje imamo u vodoizvorištu- pojasnio je gradski menadžer.

Vesić je dodao da Grad Beograd već priprema novi tender za jedan bunar na Makiškom polju koji je vredan više od 100 miliona dinara, a do kraja godine biće pripremljen tender za još jedan bunar.


Prema njegovim rečima, ideja Grada Beograda je da godišnje obnavlja najmanje po tri bunara kako bi se obezbedile veće količine vode i kako bi kvalitet vode bio bolji.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević je rekao da su radovi na rekonstrukciji bunara deo jedne šire akcije.

- Najavili smo da će u narednih deset godina svaka kuća u gradu Beogradu imati i vodovod i kanalizaciju. Napravili smo plan, u narednih mesec i po dana ćemo ga i objaviti, odnosno u kom periodu i u koje naselje će doći i vodovod i kanalizacija, ali isto tako idemo i u obnovu postojećih kapaciteta koji nisu obnavljani više od 30 godina- kazao je Petronijević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.