Izvor: Tanjug | Četvrtak, 18.02.2016.| 15:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Policija od 18. februara stalno u zdravstvenim ustanovama

(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
Policijske patrole će od 18. februara biti stalno prisutne u zdravstvenim ustanovama, kako bi se zaustavio talas nasilja kojima su zdravstveni radnici izloženi u poslednje vreme, dogovorili su se ministri zdravlja Zlatibor Lončar i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, nakon još jednog napada na lekare.

Pored stalnog prisustva policijskih patrola u zdravstvenim ustanovama, dogovoreno je da se ubrzaju već inicirane izmene zakonskih propisa, kako bi se problem efikasnije rešio na sistemski način, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Iako je dosadašnjom saradnjom dva ministarstva već bilo uspostavljeno da policijske patrole češće obilaze zdravstvene ustanove, a posle napada u "Narodnom frontu", policijska patrola je reagovala za manje od dva minuta, pokazalo se da to nije dovoljno i da nasilnici i dalje ne prezaju od fizičkih nasrtaja na medicinske radnike.

Noćas je u GAK "Narodni front" suprug pacijentkinje fizički napao ginekologa tokom dežurstva.

Ministarstvo zdravlja još jednom je oštro osudilo napad na zdravstvene radnike, verbalni ili fizički, i apelovalo da se uspostavi komunikacija između pacijenata i medicinskih radnika na višem nivou uz obostrano uvažavanje i poštovanje, kako se ovakvi i slični incidenti više ne bi događali.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.