Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.02.2016.| 17:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd dobija novu pešačku zonu - Završetak rekonstrukcije Ulice Cara Lazara do kraja marta

(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Asfaltiranje dela Ulice Cara Lazara, između Vuka Karadžića i Uskočke, počelo je u nedelju, 14. februara, u petak će početi postavljanje granitnih ploča, a gradske vlasti najavljuju da će popločavanje biti završeno krajem marta, kada će i ovaj deo grada postati pešačka zona.

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas radove u Ulici cara Lazara, koje izvodi "Beograd put".

Vesić je naveo da je završetak poslova na uređenju Cara Lazara samo prvi deo posla na uređenju pešačke zone u centru Beograda.

- Tokom ove godine počinjemo uređenje pešačke zone na Obilićevom vencu, u delu od Zmaj Jovine do garaže, kao i u Zmaj Jovinoj od Čika Ljubine do Vasine. Istovremeno, počinje nadogradnja garaže na Obilićevom vencu kojom ćemo dobiti više od 200 novih parking mesta, a ulaz u garažu će biti samo iz ulice Maršala Birijuzova- napomenuo je gradski menadžer.

Tokom ove godine, kako je istakao, očekuje se da sve bude spremno za izgradnju nove podzemne garaže na Studentskom trgu koja će se desiti odmah pošto bude završen novi terminus u Dunavskoj ulici, što će omogućiti izmeštanje okretnice trolejbusa sa Studenstkog trga. Obe garaže radiće naše javno preduzeće "Parking servis", najavio je gradski menadžer.

On je dodao da ove godine počinje i uređenje Kosančićevog venca koji, takođe, postaje pešačka zona, kao i uređenje Terazijske terase i Trga Republike.

- U naredne četiri godine najuži centar grada, između Zelenog venca i Ulice braće Jugović, sa jedne strane i prostor između Pariske i Trga Republike, sa druge strane postaće pešačka zona. Tako će centar Beograda dobiti svoju pešačku zonu po ugledu na najveće evropske metropole- poručio je Vesić.

Petronijević je istakao da će pretvaranje centra Beograda u pešačku zonu oživeti ovaj deo grada i vratiti nazad i privrednike i turiste.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.