NavMenu

Beograd dobija novu pešačku zonu - Završetak rekonstrukcije Ulice Cara Lazara do kraja marta

Izvor: Tanjug Nedelja, 14.02.2016. 17:02
Komentari
Podeli
(Foto: Blazej Lyjak/shutterstock.com)
Asfaltiranje dela Ulice Cara Lazara, između Vuka Karadžića i Uskočke, počelo je u nedelju, 14. februara, u petak će početi postavljanje granitnih ploča, a gradske vlasti najavljuju da će popločavanje biti završeno krajem marta, kada će i ovaj deo grada postati pešačka zona.

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas radove u Ulici cara Lazara, koje izvodi "Beograd put".

Vesić je naveo da je završetak poslova na uređenju Cara Lazara samo prvi deo posla na uređenju pešačke zone u centru Beograda.

- Tokom ove godine počinjemo uređenje pešačke zone na Obilićevom vencu, u delu od Zmaj Jovine do garaže, kao i u Zmaj Jovinoj od Čika Ljubine do Vasine. Istovremeno, počinje nadogradnja garaže na Obilićevom vencu kojom ćemo dobiti više od 200 novih parking mesta, a ulaz u garažu će biti samo iz ulice Maršala Birijuzova- napomenuo je gradski menadžer.

Tokom ove godine, kako je istakao, očekuje se da sve bude spremno za izgradnju nove podzemne garaže na Studentskom trgu koja će se desiti odmah pošto bude završen novi terminus u Dunavskoj ulici, što će omogućiti izmeštanje okretnice trolejbusa sa Studenstkog trga. Obe garaže radiće naše javno preduzeće "Parking servis", najavio je gradski menadžer.


On je dodao da ove godine počinje i uređenje Kosančićevog venca koji, takođe, postaje pešačka zona, kao i uređenje Terazijske terase i Trga Republike.

- U naredne četiri godine najuži centar grada, između Zelenog venca i Ulice braće Jugović, sa jedne strane i prostor između Pariske i Trga Republike, sa druge strane postaće pešačka zona. Tako će centar Beograda dobiti svoju pešačku zonu po ugledu na najveće evropske metropole- poručio je Vesić.

Petronijević je istakao da će pretvaranje centra Beograda u pešačku zonu oživeti ovaj deo grada i vratiti nazad i privrednike i turiste.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.