NavMenu

Vojvođanskim poljoprivrednicima za nabavku opreme, voćarstvo i pčelarstvo 525,4 miliona dinara kredita

Izvor: Dnevnik Nedelja, 14.02.2016. 18:33
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede u nedelju, 14. februara, raspisuje pet konkursa za dodelu kredita vojvođanskim poljoprivrednicima. U okviru prolećnog kreditnog ciklusa obezbeđeno je ukupno 525,4 miliona dinara, a biće odobravani krediti za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, za nove protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, za novu pogonsku i priključnu poljoprivrednu mehanizaciju te za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo.

I u novom kreditnom ciklusu krediti će se odobravati pod veoma povoljnim uslovima, uz kamatnu stopu od 2% na godišnjem nivou, izuzev kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje gde je godišnja kamata jedan odsto.

Po rečima direktora Fonda Jožefa Saboa, za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje obezbeđeno je ukupno 120 miliona dinara. Odobravaće se krediti do 5.000 EUR, s grejs-periodom od devet meseci i rokom otplate od 24 meseca. Za nabavku opreme čija vrednost iznosi od 5.000 do 15.000 EUR, odobravaće se krediti s rokom otplate od 30 meseci i grejs-periodom od 12 meseci.

Za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije, odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 20.000 EUR. Period otplate je 60 meseci, s grejs-periodom od šest meseci. Za ovu kreditnu liniju obezbeđeno je ukupno 332,4 miliona dinara. Maksimalan iznos kredita za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima jeste 15.000 EUR, s rokom otplate od 36 meseci i grejs-periodom od 12 meseci. Za tu namenu izdvojeno ukupno 25 miliona dinara.


Za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda obezbeđeno je ukupno 40 miliona dinara. Odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 15.000 EUR. Rok otplate kredita je 24 meseca, a grejs-period godinu dana. Za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, u ovom kreditnom ciklusu obezbeđeno je ukupno osam miliona dinara.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković istakao je da je Fond do sada u kreditne linije plasirao više od 25 mil EUR, te da je obezbeđeno 3.340 kredita za korisnike širom Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.