Izvor: Tanjug | Nedelja, 14.02.2016.| 18:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Lonely Planet" piše o "Kustendorfu", Mećavniku i Andrićgradu

"Andrićgrad"
Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf" našao se u najpopularnijem svetskom turističkom vodiču "Lonely Planet", saopštili su u petak organizatori manifestacije.

Ovaj najveći turistički vodič osvrnuo se na predivne predele zapadne Srbije, Mećavnika i Andrićgrada, dajući detaljne instrukcije na koji način da se stigne do tamo, kao i šta obavezno posetiti.

- Bilo da dolazite helikopterom, kao slavni posetioci "Kustendorfa" Džoni Dep i Monika Beluči, ili živopisnim, krivudavim putem, Mokra Gora vas dočekuje sa "wow" faktorom", navodi "Lonely Planet" i nastavlja sa opisom "Drvengrada" kao filmske bajke, ističući da ga je izgradio dvostruki dobitnik "Zlatne palme", Emir Kusturica.

Autori teksta skreću pažnju na "Kustendorf", ističući da "na festivalu, filmski stvaraoci od Kine do Islanda prikazuju svoja nova ostvarenja, dok večernji koncerti pulsiraju do ranih sati", a zatim preporučuju "Drvengrad" za idealni zimski odmor gde posetioce može zagrejati čašica srpskog tradicionalnog pića, rakije.

U tekstu se dalje skreće pažnja na lepote Zlatibora i Tare, ali i Andrićgrada, druge zamisli i kreacije režisera Emira Kusturice, kamenog grada u Višegradu imenovanog po nobelovcu Ivi Andriću.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.