Izvor: eKapija | Petak, 12.02.2016.| 16:01
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kristof Žilj novi generalni menadžer kompanije "PepsiCo" za centralnu Evropu i širi Balkan

Kristof Žilj
Kompanija "PepsiCo" imenovala je Kristofa Žija (Christophe Guille) na poziciju generalnog menadžera novoformiranog područja poslovanja za centralnu Evropu i širi Balkan, koji obuhvata 14 država istočnog i zapadnog Balkana, Grčku, Kipar i Izrael.

Žij, koji na novu poziciju dolazi sa mesta VP generalni menadžer za centralnu Evropu, vodiće operacije kompanije "PepsiCo" širom centralne Evrope i tržišta šireg Balkana, a koja obuhvataju brendove "pepsi", "lipton ice tea", "lay’s", "chipsy", "clipsy", "pardon" i "gud".

- U prethodnih 50 godina, brendovi hrane i pića kompanije "PepsiCo" uticali su na pop kulturu i postali su voljeni brendovi potrošača širom sveta. Danas to još više važi za područje centralne i jugoistočne Evrope. Postoji čitav niz uzbudljivih okolnosti za rast u ovom važnom regionu, i vođeni našom obavezom poslovanja sa svrhom (Performance with Purpose), nastavljamo da stremimo dugoročno, održivom rastu- istakao je Žij povodom svog imenovanja.

Kristof Žij je započeo svoju karijeru u kompaniji "PepsiCo" 1998. godine. U ovoj kompaniji bio je na poziciji generalnog menadžera za "PepsiAmericas", na poziciji generalnog menadžera za centralnu Evropu i generalnog menadžera za napitke u Rusiji. Odluka o Kristofovom preuzimanju pozicije generalnog menadžera centralne Evrope i šireg Balkana, stupa odmah na snagu.

Levent Juksel, prethodnik Kristofa Žija, će nastaviti svoju dvadest godina dugu karijeru na poziciji generalnog menadžera kompanije "PepsiCo Turska". Levent je na prethodnoj poziciji bio od 2014. godine i vodio je tržišta šireg Balkana i jugoistočne Evrope, integrišući tržišta istočnog i zapadnog Balkana, Grčke, Izraela i operativnih franšiznih jedinica jugoistočne Evrope.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.