Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.02.2016.| 08:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Grad Beograd podstiče zapošljavanje - Za preduzetnike besplatan zakup lokala, krajem 2016. aktivacija IPA fondova za poljoprivrednike

Akcioni plan za zapošljavanje koji je usvojen prošle godine podrazumeva organizovanje različitih događaja, među kojima je i sajam zapošljavanja. Akcenat će biti stavljen i na razvoj preduzetništva, a svi koji budu želeli da razvijaju posao, imaće i mogućnost da dobiju besplatan zakup lokala, najavio je u sredu član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević.

– Prošle godine su ostvareni pozitivni rezultati, što predstavlja izazov i za ovu godinu. Tako će se lokali koje je grad tri puta oglašavao i nije uspeo da ih izda davati na dve godine grejs perioda. Razlog za to jeste što su prve dve godine najteže privrednicima koji započinju biznis, pa je tako odlučeno da im damo svojevrsni podsticaj. Lokali se nalaze po celom gradu, primera radi u Čumićevom sokačetu, ali i u rubnim delovima optština. Oni su iz fonda Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i opredeljeni su za ovaj program – istakao je Petronijević.

Očekuje se da se ova odluka nađe pred odbornicima Skupštine grada u martu, nakon čega će biti raspisan javni poziv sa jasnim pravilnikom.

Prema rečima Petronijevića, u martu će se organizovati i radionice "Znanjem do cilja" i "Informacijom do cilja", kao i edukacije vezane za poljoprivredu, dok će u aprilu će biti veliki sajam zapošljavanja na kome je prošle godine u jednom danu njih 1.700 našlo zaposlenje.

Petronijević je najavio i da će krajem 2016. i početkom 2017. godine IPA fondovi biti aktivni, tako da će poljoprivrednici moći da dobiju ta sredstva.

- Zbog toga obilazimo sve rubne delove opština u kojima se ljudi bave poljoprivredom kako bi se pripremili za projekte- istakao je on, te je naglasio da je krajnji cilj da se poveća zaposlenost u glavnom gradu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.