NavMenu

Za poljoprivrednike 30 mil EUR u 2016 - Do 2020. realizacija investicija vrednih 400 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 11.02.2016. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević - Bošković je izjavila u sredu da će investicije koje će zahvaljujući EU fondovima biti realizovane u srpskoj poljoprivredi do 2020. godine biti vredne oko 400 mil EUR.

- Najavljena su sredstva koje će poljoprivredni proizvođači moći da dobiju u iznosu od 175 mil EUR. To su sredstva iz EU fondova i ako se tome doda i nacionalno konfinansiranje od 25% našim poljoprivrednicima biće na raspolaganju ukupno 230 mil EUR - rekla je Bošković.

Ona je gostujući na RTS-u objasnila da će u 2016. poljoprivrednicima na raspolaganju biti 30 mil EUR iz EU fondova, kao i da se po tom programu, IPARD, refundiraju troškovi u proseku oko 60% .

- To znači da i poljoprivrednici moraju da ulože deo sredstava i za očekivati je da do 2020. investicije u poljoprivredi samo po tom osnovu budu oko 400 mil EUR. navela je ministarka.


Govoreći o sredstvima koja će se koristiti u ovoj godini, Bošković je objasnila da je reč o novcu koji je planiran za 2016, ali i delu koji nije iskorišćen u 2015.

Za Program EU za ruralni razvoj u Srbiji (IPARD) će moći da konkurišu registrovana poljoprivredna gazdinstva, ali i pravna lica, dodala je ona.

Ministarka, takođe, savetuje poljoprivrednicima da konkurišu udruženi, kao i da bi bilo dobro da se što više udružuju kada je reč o investicijama u preradne kapacitete.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.