NavMenu

"Slavuj nad Pirinejima" - Novi roman izdavačke kuće "Evro Book"

Izvor: eKapija Sreda, 10.02.2016. 09:39
Komentari
Podeli
Izdavačka kuća "Evro Book" objavila je novi roman - "Slavuj nad Pirinejima" autorke Kristin Hane, najbolji istorijski roman u 2015. godini po izboru čitalaca sajta "Goodreads", najpopularnije svetske internet zajednice posvećene književnosti.

Reč je o snažnoj priči o dvema sestrama u Drugom svetskom ratu, o ženskoj prilagodljivosti i istrajnosti, o onome što bismo zaista učinili kad bi nas život stavio pred iskušenje.

Radnja romana odvija se u Francuskoj 1939. godine. Kada se nemački kapetan useli u dom Morijakovih, jedini način da Vjan sačuva porodičnu kuću jeste da ćutke živi uz neprijatelja. Pritisnuta teškom oskudicom i beznađem, prinuđena na nezamislive ustupke, ona donosi teške odluke. Za to vreme njena buntovna mlađa sestra Izabel pridružuje se Pokretu otpora i strastveno se zaljubljuje u mladog partizana, idealistu Gaetona.

Autorka romana Kristin Hana rođena je 1960. u južnoj Kaliforniji, a u osmoj godini se s porodicom preselila u državu Vašington. Između neuspelog prvog pokušaja i najnovijeg romana "Slavuj nad Pirinejima" napisala je više od 20 knjiga, dobila nekoliko uglednih književnih nagrada, a njeni romani osvajaju liste najprodavanijih knjiga.

"Slavuj nad Pirinejima" održao se 20 nedelja na prestižnoj listi bestselera "Njujork tajmsa", a producentski gigant "TriStar–Sony Pictures Entertainment" otkupio je prava za ekranizaciju romana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.