NavMenu

"Matijević" otvorio pogon za stočnu hranu u Zlatici

Izvor: eKapija Utorak, 09.02.2016. 15:52
Komentari
Podeli
"Industrija mesa Matijević" je saopštila da je počeo da radi novi pogon za stočnu hranu u Zlatici kod Zrenjanina, koji posluje u sistemu novosadske kompanije.

Novoizgrađena fabrika u Zlatici prati najsavremenije trendove mlevenja sa apsolutno ujednačenom meljavom i integrisanom lokalnom aspiracijom, sistem mešanja sa dvoosnim lopatičarskim mešalicama kapaciteta od 400 do 1.400 kilograma poslednje generacije, a poseduje i transportni sistemi oblika higijenik koji obezbeđuje apsolutno higijenski transport bez kontaminacije unutar različitih komponenti ili gotovih smesa.

Fabrika ima elektronske vage kapaciteta 1.000 kilograma i dve potpuno odvojene linije za proizvodnju hrane i to: za proizvodnju hrane za preživare i nepreživare.

Transport robe iz prijemnog koša može ići u jednu od pet ćelija kapaciteta 310 tona, ili direktno iz koša u jednu od osam komponentnih ćelija unutar same fabrike. Hrana koja je izmešana transportuje se u pet ćelija kapaciteta 50 tona. Doziranje se vrši iz osam komponentnih ćelija sa frekventnim regulatorom za finu kontrolu presipa - navedeno je u saopštenju.

- Kapacitet fabrike je 15 tona na sat, što na godišnjem nivou, radom u dve smene iznosi 45.000 tona gotovih krmnih smeša, kojima možemo ishraniti 100.000 komada tovnih svinja i 15.000 komada tovnih junadi - kažu u kompaniji.


Makrokomponente (kukuruz, pšenica, ječam...) za mešaonu stočne hrane obezbeđuju se iz sopstvene proizvodnje koje se kontrolišu tokom čitave godine od akreditovane kuće SGS Beograd.

- Sve ovo predstavlja deo jednog većeg plana za podizanje tova svinja na 300.000, zatim 15.000 bikova i 7.000.000 pilića, sve na godišnjem nivou, koliko i predstavljaju potrebe kompanije "IM Matijević". Naročito treba naglasiti da sva roba koja se proizvede - tovljenici i tovna junad, na kraju završavaju u klanici "IM Matijević" doo Novi Sad, čime je koncept ove kompanije, "od njive do trpeze" time u potpunosti zaokružen - dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.