Izvor: eKapija | Četvrtak, 01.11.2007.| 11:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

"McCANN Erickson Public Relations" najbolja agencija u oblasti odnosa sa javnošću

Borislav Miljanović

Agenciji "McCann Erickson Public Relations" juče (31. oktobar 2007. godine) je u prostorijama Privredne komore Srbije svečano dodeljeno ovogodišnje priznanje za najbolju agenciju za odnose s javnošću u Srbiji, saopštila je agencija.

Na pomenutoj svečanosti, koju je organizovala Redakcija časopisa TABOO, na osnovu rezultata poslovanja prema završnim računima privrede za 2006. godinu, prihvaćenih od NBS, proglašene su najuspešnije marketinške agencije i specijalizovana preduzeća, kao i istaknuti pojedinci.

Sama analiza o poslovanju u 2006. godini obuhvatila je 288 firmi koje su registrovane kao preduzeća. Rangiranje uspeha koje je odredilo pobednike po grupacijama, izvršeno je na osnovu rezultata privređivanja u 2006. godini, a uzeti su u obzir sledeći pokazatelji: ukupan prihod, neto ostvareni prihod, ostvarena dobit (pre oporezivanja) i ukupan broj zaposlenih.

Osim "McCann Erickson Public Relations Agencije", priznanja su osvojile i grupacije: u grupaciji marketinških i oglasnih agencija, "Synergy Leo Burnett", u grupaciji agencija za istraživanje tržišta i javnog mnenja, "Strategic Marketing", u grupaciji sajmova i specijalizovanih preduzeća, Beogradski sajam, u grupaciji agencija za zakup i planiranje oglasnog prostora, "Direct Media" i u grupaciji agencija za spoljno oglašavanje, "Alma Quattro".

Prema navodima iz saopšenja posebno priznanje dodeljeno je agencijskoj grupi "McCann Erickson Group", koja je proglašena za najbolju grupu agencija, a čiji je osnivač i direktor Srđan Šaper.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.