NavMenu

Počinje izgradnja "Dino-parka" u Novom Sadu - Završetak radova u aprilu 2016.

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 08.02.2016. 12:04
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Radovi na podizanju "Dino-parka" u Novom Sadu trebalo bi da počnu sredinom ove sedmice, a u prvim danima aprila park bi trebalo da bude otvoren za posetioce , izjavio je za "Dnevnik" direktor JKP " Gradsko zelenilo" Aleksandar Bogdanović, dodajući da ulaz neće biti skuplji od 250 dinara.

– Očekujemo da nas vreme posluži i da, kako je planirano, radove završimo do 1. aprila. "Dino-park" s 15 replika pokretnih dinosaurusa u prirodnoj veličini i pet statičnih trebalo bi da bude postavljen u blizini otvorenih bazena na "Spensu" na površini od 1,8 hektara - rekao je Bogdanović.

Preduzeće iz Beograda "Lagrota" dobilo je na tenderu posao da donese i postavi dinosauruse, a sredinom avgusta prošle godine JKP "Put" je uradilo staze da bi posetioci mogli, šetajući se, da razgledaju životinje.

Osim replika dinosaurusa, "Zelenilo", kao investitor projekta osmislio je da na parceli budu i muzej dinosaurusa, mini zoo-vrt, saletla, igraonice, suvernica... Promociju "Dino-parka" to komunalno preduzeće upriličilo je u novembru prošle godine u Dunavskom parku.


"Dino-park" treba da poboljša turističku ponudu grada, posebno kada su u pitanju đačke eskurzije, pa su mnogi već zainteresovani da park s dinosaurusima stave u turističku ponudu Novog Sada. Park će biti atrakcija i zbog činjenice da sličan ne postoji u okruženju, osim u Poreču u Istri.

Otvaranje "dino-parka" bilo je najavljivano više puta 2015. godine, a park je prvobitno trebalo da bude smešten u delu parka kod Železničke stanice, ali je, zbog negodovalja žitelja MZ "Omladinski pokret" da će narušiti javnu zelenu površinu, određena parcela kod bazena na "Spensu".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.