Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.02.2016.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srpski privrednici osvajaju Moskvu - Na sajmu prehrambenih proizvoda PRODEXPO izlaže 15 domaćih kompanija

(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
Međunarodni sajam prehrambenih proizvoda PRODEXPO u Moskvi, održava se od 8. do 12. februara 2016. godine, a na ovogodišnjoj manifestaciji se predstavlja 15 firmi iz Srbije.

Učestvovanje srpskih kompanija na ovom sajmu, koji su organizovale Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije, direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova na tržištu, te ima za cilj da unapredi izvoz.

Na nacionalnog štandu Srbije predstavljaju se "Aleksandrija Fruška gora", "Bambi", "Belina", "Carnex", "Imlek", "ITN Group", "Mara", "Master Frigo", "Meggle", "Mini Pani", "Pionir", "Rolend", "Rubin", "Voćar" i "Zlatiborac".

PRODEXPO (www.prod-expo.ru) je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u Rusiji i Istočnoj Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

U 2015. godini sajam je posetilo oko 55.000 posetilaca iz 97 zemalja, što je 4,2% više nego u 2014. godini. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 2.300 izlagača iz 60 zemalja Evrope, Azije, Afrike, Amerike i Australije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.