NavMenu

Poslovne obuke iz Kanade - Edukativni program LEADER projekat od 9. do 20. maja u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 05.02.2016. 10:55
Komentari
Podeli

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Kanadsko-srpsko poslovno udruženje (CANSEE) i Privredna komora Srbije (PKS), potpisali su ugovor o saradnji na edukativnom programu LEADER projekat ( Leading Education and Development in Emerging Regions).

Ovaj projekat, koji se održava od 9. do 20. maja 2016. godine u Beogradu, organizuje "Richard Ivey Business School", jedna od najbolje rangiranih poslovnih škola u Kanadi.

Konkurs za učešće na LEADER projektu 2016, biće raspisan u martu ove godine.

- U pitanju je desetodnevna intenzivna poslovna obuka zasnovana na primerima iz svetske prakse, a cilj CANSEE udruženja je da se partnerstvom sa PKS-om, vrednost ovog internacionalnog obrazovnog projekta, prenese na sve članove privrede kao pokretačke snage srpske ekonomije - istakao je predsednik CANSEE-a, Goran Obradović.

Marko Čadež, predsednik PKS-a, je povodom saradnje sa CANSEE-jem izjavio da "kanadske kompanije uvek mogu da računaju na veliku pomoć Privredne komore Srbije u uspostavljanju kontakata sa srpskim kompanijama, koje su provereno pouzdan partner stranim investitorima".

Učesnici projekta se biraju među najistaknutijim kandidatima, mahom preduzetnicima, menadžerima i predstavnicima malih i srednjih preduzeća, kojima će ova vrsta obrazovanja pomoći da unaprede poslovanje njihovih kompanija ili plasiraju nove poslovne ideje na tržište.

- Glavna ideja koja stoji iza projekta, da se tokom predstojećih godina održavanja ovakvog programa u Srbiji, postepeno okupi grupa lidera preduzetnika koji će svojim stečenim znanjem i kontaktima omogućiti dalje uspešno poslovanje i poboljšanje konkurentnosti naše privrede - naglasila je izvršna direktorka CANSEE-a, Mirjana Dončić-Beaton.

CANSEE udruženje je 2015. godine, bilo partner organizaciji "Makedonija 2025", koja već osam godina zaredom uspešno organizuje LEADER projekat u Makedoniji, a tom prilikom je delegiralo grupu učesnika is Srbije.

Više informacije o LEADER projektu možete da pronađete ovde.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.