NavMenu

"Delta" u Srbiji investirala 2,4 mlrd EUR - U 2016. ulaganja u agrar i gradnju tržnog centra, hotela i poslovne zgrade u Beogradu

Izvor: Beta Petak, 05.02.2016. 12:19
Komentari
Podeli
Predsednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković izjavio je u četvrtak da je ta kompanija najveći pojedinačni investitor u Srbiji i da je do sada ukupno investirala 2,4 mlrd EUR.

On je na proslavi povodom obeležavanja 25 godina kompanije kazao da je "Delta" državi na ime poreza u poslednjih 10 godina uplatila više od 2 mlrd EUR.

- "Delta" je 2009. postala najveća kompanija u Srbiji i u BDP-u učestvali smo sa skoro 10%, a od tih prihoda 80% je od kompanija koje je "Delta" sama stvorila i razvila - kazao je on i dodao da je od prodaje kompanija ostvaren prihod od 1,8 mlrd EUR.

Mišković je najavio da će "Delta" u budućnosti biti okrenuta agraru podsetivši da je do sada imala 250 mil EUR investicija u agrarni sektor Srbiji. On je kazao da kompanija menja strategiju kada je agrar u pitanju, jer je poljoprivreda najznačajnija grana privrede i dodao da su toj oblasti potrebne velike investicije.

Zadatak "Delta agrara" biće, kazao je, osvajanje novih svetskih dostignuća i njihova primena u srpskoj poljopoprivredi, završetak i razvoj infrastrukture za otkup i izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, kao i da obezbedi plasman poljoprivrednih proizvoda na tržište Rusije i EU

On je kazao da će prioritet kopmanije biti ulaganje u mlade visokoobrazovane kadrove jer će od njih zavisiti razvoj "Delte", a uticaće i na razvoj Srbije.

Mišković je dodao da razvoj kompanije u narednom periodu mora da se usmeri i na razvoj regiona i Evrope, podsetivši da je već započeta gradnja hotela "Intercontinental" u Ljubljani čije se otvaranje očekuje u aprilu 2017.

"Delta" će u Beograd u ovoj i narednoj godini investirati 250 mil EUR u četiri projekta - izgradnju šoping centra "Delta planet", hotela "Intercontinental" sa poslovnom zgradom i nove poslovne zgrade "Delta holdinga".

Mišković je ocenio da će se na taj način pokrenuti građevinska industrija i da će ta četiri projekta otvoriti 8.000 novih radnih mesta, dok će u izgradnji biti angažovano 10.000 građevinskih radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.09.2024.  |  Građevina

RGZ: Ministar Vesić godinama pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu katastra

Republički geodetski zavod ocenio je da "ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić svojim dugogodišnjim nečinjenjem direktno krši zakon i pokušava da izazove ozbiljan poremećaj u radu Republičkog geodetskog zavoda". - Uprkos našim upozorenjima, ministar je u dva mandata ignorisao svoje zakonske obaveze i time jasno pokazao nameru da destabilizuje ovu važnu instituciju - navodi se u saopštenju RGZ. Dodaje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.