NavMenu

Gejming industrija u 2015. imala 61 mlrd USD prihoda - "League of Legends" na vrhu po zaradi

Izvor: eKapija Sreda, 03.02.2016. 14:29
Komentari
Podeli
(Foto: Ahmet Misirligul/shutterstock.com)
Protekla godina je po mnogo čemu ostala upamćena u gejming industriji. Veliki broj sjajnih izdanja i padovi cena konzola su uzrokovali i veću prodaju igara. Čak 61 mlrd USD iznosi ukupan prihod gejming industrije za 2015. godinu, što je porast od ne tako malih 8% u odnosu na 2014. godinu.

Najveću zaradu su donosile igre za mobilne platforme čiji porast od 10% posto je njihovim izdavačima doneo 25,8 mlrd USD, ali i dalje 10 najpopularnijih PC igara zarađuje više nego najpopularnije mobilne igre. Konzolni gameri sve više prelaze na digitalna izdanja i ovo tržište je imalo najveći skok – čak 34%.

"League of Legends" i dalje vlada tržištem "free to play" igara i za "Riot Games" decembar je bio najprofitabilniji mesec od kako je objavljena igra. Veliku zaslugu u finansijskom uspehu ove i još nekih igara sa PC liste imaju kinesko i južnokorejsko tržište, prenosi portal "Play".

Ta igra je u 2015. imala 1,6 mlrd USD prihoda, a pored nje jopš su tri igre prebacile milijardu dolara. Igra za mobilne uređaje "Clash od Clans" zaradila je 1,3 mlrd USD, dok su dve igre za PC - "Crossfire" i "Dungeon Fighter Online" - prihodovale 1,1 mlrd USD i 1,05 mlrd USD u prošloj godini.

Kada su u pitanju igre za konzole na vrhu je "Call of Duty: Advanced Warfare" sa prihodom od 355 mil USD, a sa dvadesetak miliona manje slede "Fifa 15" i "GTA V".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.