NavMenu

Niš zabeležio rast broja turista od 10,6% u 2015.

Izvor: eKapija Sreda, 03.02.2016. 09:35
Komentari
Podeli

(Foto: zeljkodan/shutterstock.com)
Prema najnovijem saopštenju Republičkog zavoda za statistiku tokom 2015. godine u Nišu je zabeleženo povećanje ukupnog broj turista od 10,6% u odnosu na isti period u 2014, pri čemu je broj dolazaka domaćih turista porastao za 11,6% a broj inostranih gostiju povećao se za 9,8%.

U Nišu je tokom 2015. ostvareno 13,8% ukupno više noćenja nego prethodne godine, pri čemu je broj noćenja domaćih turista porastao za 15,8% a broj noćenja turista iz inostranstva za 11,3%.

Prosečna dužina boravka turista od 1,95 dana ovaj rezultat čini značajnijim i u pogledu turističke potrošnje u gradu zbog veće potrošačke moći inostranih gostiju, posebno imajući u vidu da je u Republici Srbiji u 2015. godinu, broj turista bio veći za 11,2%, a ukupni broj noćenja veći za 9,3%.

Ovakvi uspešni rezultati direktna su posledica sveukupnih napora i aktivnosti Turističke organizacije Niš (TON), koja je radila na afirmaciji grada kao dobre turističke destinacije.

TON je poslednjih par godina sprovodila promotivne aktivnosti na mnogobrojnim manifestacijama i festivalima u Srbiji, domaćim i međunarodnim sajmovima, te je uspostavila komunikaciju sa međunarodnim promoterima, turoperatorima i novinarima iz celog sveta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.