NavMenu

"M:Tel" Crna Gora u kablovsku i internet mrežu ulaže 45 mil EUR

Izvor: Cafe Montenegro Ponedeljak, 01.02.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: Georgejmclittle/shutterstock.com)
"M:tel" je u Crnoj Gori prošle godine pokrenuo ambiciozan plan nove kablovske i internet mreže, a cilj je da 90% stanovništva bude pokriveno novim savremenim servisom, izjavio je izvšni direktor te kompanije Vladimir Lučić za "Pobjedu".

- Samo prošle i ove godine uložićemo 45 mil EUR u infrastrukturu. Od toga su naši vlasnici uložili 10 mil EUR, a "M:tel" ostatak iz sopstvenog prihoda - rekao je Lučić.

On je naveo da je snažan ulazak "M:tel"-a u segment fiksne telefonije jedan od bitnijih događaja u telekomunikacionoj istoriji Crne Gore, koji će doprineti većoj konkurentnosti u toj oblasti.

- Prošle godine smo preuzeli tri manja kablovska operatera i tako započeli projekat. U realizaciji projekta napravili smo više strateških sporazuma sa CGES, "Elektroprivredom", "Željezničkom infrastrukturom", komunalnim preduzećima... Cilj nam je bio da se gde god možemo oslonimo na infrastrukturu u vlasništvu države kako bi deo prihoda omogućili i ovim firmama. Takođe, gradnjom infrastrukture deo optičkih vlakana ostaje u vlasništvu tih firmi. Tako će do kraja projekta više od 1000 km optičke infrastrukture biti u vlasništvu ovih firmi - kaže Lučić.

Kako dodaje, što se tiče Crne Gore glavni fokus će biti na projektu fiksne telefonije i uvođenje 4G mreže u mobilnoj.


- Takođe ćemo na nivou grupe i u Crnoj Gori raditi na transformaciji našeg poslovanja kako bi izdržali izazove budućnosti u telekomunikacijama. Telekomunikacioni operateri su već sada pogođeni padom prihoda zbog sve većeg korišćenja aplikacija, poput "Viber"-a, umesto standardnog "Voice" i SMS. Zbog toga ćemo fokusirati našu kompaniju ka novim servisima i uslugama. Jedan od takvih projekata je mobilno plaćanje. Od maja ove godine krenućemo da implementiramo naše platne terminale koji će osim standardnih kartica omogućavati i plaćanje telefonom. Osim jednostavnog načina plaćanja za korisnike, trgovcima ćemo omogućiti nižu proviziju za transakcije - navodi Lučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.